Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Απορροφήθηκε σταδιακά η προσφορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο. Δοκιμασία για τον FT 25, πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές και την πλειονότητα των blue chips. «Αμυνα» μέσω ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ελεγχόμενες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στο Λονδίνο, σε πτωτικό «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures του S&P500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η συνήθης -σε αυτές τις περιπτώσεις- τακτική.

Περιορισμένης έκτασης οι εντολές από την πλευρά των πωλητών, σταδιακή απορρόφηση της προσφοράς από 0,48% για τον Γενικό Δείκτη στα πρώτα 20' της συνεδρίασης. Μονόδρομος η -εκ νέου- διαχείριση της έξωθεν κρίσης σε Λονδίνο που «ακουμπά» και τη Φρανκφούρτη. Από 0,68% χαμηλότερα «δείχνει» η προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, βραχυπρόθεσμα οι επενδυτές ούτως ή άλλως σε διαδικασία μερικής κατοχύρωσης θέσεων από τη χθεσινή συνεδρίαση θα κινηθούν χαμηλότερα. Πόσο; Oσο δεν διαταράσσονται οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν σταδιακά τον Οκτώβριο. Εξαρχής ζητούμενη η επιβεβαίωση των κοντινών στηρίξεων, προσώρας η διαδικασία εξελίσσεται εντός ελεγχόμενων ορίων.

Χαμηλότερα των 2.040 προς δοκιμασία των 2.035 μονάδων για τον FTSE25, προς τις 570 μονάδες ο ΔΤΡ.
Με πωλητές στα τραπεζικά και στην πλειονότητα των blue chips, μεγαλύτερος τζίρος σε ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Εθνική, Jumbo, σε όλες με μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα των πωλητών.

Από τη μέχρι τώρα κατ' αρχλας παρακολούθηση συνάγεται πως (κυρίως) βραχυπρόθεσμοι παίρνουν την υπεραξία από μετοχές που υπεραποδίδουν σε διάστημα εβδομάδας.

Στα 5,77 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με θετική μεταβολή 8,36%, άκρως ικανοποιητική για έναν θεσμικό διαχειριστή, ο οποίος κάνει ταμείο εβδομάδας για το Αμοιβαίο του.

Στα 15,97 ευρώ ο τίτλος της Mytilineos με 7,25% σε εβδομαδιαίο, στα 17,98 η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 2,80% κ.ο.κ. για τίτλους με θετικό πρόσημο/απόδοση από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Στα 15,71 με αγοραστές η μετοχή του ΟΤΕ λειτουργεί αντισταθμιστικά στις πιέσεις σε άλλα «βαριά» χαρτιά.
Υποτονικό το κλίμα στο πρώτο ημίωρο, μόλις 1,9 (!) εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 25/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Συνεχίζει σε νέα υψηλά η Autohellas (10,62), αυξημένες συναλλαγές στη ΜΟΤΟΔυναμική (2,19 ).

Σε οριακό premium έχουν «γυρίσει» τα ΣΜΕ στην αγορά Παραγώγων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v