Η πρώτη επαφή του Γενικού Δείκτη με το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων και τα νέα υψηλά 13 μηνών έφερε σχετική υποχώρηση των αγοραστών και μαζί με αυτούς και υποχώρηση των βασικών δεικτών του Χ.Α., παρά το γεγονός ότι επιμένουν τα θετικά πρόσημα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές.
Έτσι, η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συναλλαγών, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη με οριακές μεταβολές, έχοντας κινηθεί μεταξύ 850,09 (+0,87%) και 841,42 μονάδων (-0,16%) και τον τζίρο στα 45 εκατ., από τα οποία τα 11 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών παραμένει σε θετικό έδαφος (+1,09%), έστω και αν έχει υποχωρήσει σχετικά από το υψηλό των 798,69 μονάδων (+2,10%), όμως είναι ελάχιστες οι βοήθειες από τον μη Τραπεζικό 25άρη, όπου με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, παραμένει μόνο ο Ελλάκτωρ (+1,71%).
Από τις μετοχές που δέχονται ελεγχόμενες πιέσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Cenergy (-1,50%), Lamda Development (-1,44%), ΔΕΗ (-1,39%), ΕΧΑΕ (-1,44%), Σαράντη (-1,17%) και Τιτάνα (-1,34%).
Το γύρισμα των βασικών δεικτών σε απόλυτα οριακές απώλειες είχε σαν αποτέλεσμα να «περάσουν στο κεφάλι» οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, με την αναλογία να διαμορφώνεται στο 2 προς 1, όμως παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες του χώρου συνεχίζουν να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι μετά από βραχύβιο “profit taking” το Χ.Α. θα κινηθεί προς νέα υψηλά.
Μικρή επιφύλαξη για το Τραπεζικό ταμπλό, όπου όλο και περισσότεροι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι έχουν εισέλθει σε απόλυτα υπεραγορασμένα επίπεδα.
Από την άλλη, ίσως χρειάζεται αυξημένη προσοχή για τους τίτλους που σήμερα κινούνται κόντρα στο σχετικά επιφυλακτικό κλίμα, ή για αυτούς που τώρα δείχνουν να ξεκινούν την ανοδική τους κίνηση, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο συναλλαγών.