Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με τις πιέσεις στις μετοχές των ΕΛΠΕ και Coca Cola να αντισταθμίζονται από την άνοδο του ΟΤΕ. Πιέσεις στις τράπεζες, επιμένει υψηλότερα η Πειραιώς. Ποια blue chips «γράφουν» κέρδη.

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος το ΧΑ, αλλά με επιλεκτικές κινήσεις να εξισορροπούν τις απώλειες του δείκτη.

Με σταθερούς πωλητές στη μετοχή των ΕΛΠΕ και με την Coca Cola σταθερά στο μείον οι 3 από τους 4 βασικούς δείκτες είναι στο κόκκινο. Με συναλλαγές και τζίρο κοντά στον μέσο όρο εβδομάδας, με το 39% να επικεντρώνεται στις τράπεζες αλλά και με συγκεκριμένες βαριές μετοχές να κάνουν τη διαφορά για τους long.

Συνέχεια στη μίνι συσσώρευση της αγοράς, μετά τον τελευταίο ανοδικό κύκλο στις τράπεζες και την υπεραπόδοση 2-4 μετοχών του δείκτη, με τους traders να προχωρούν και σήμερα σε μερική κατοχύρωση θέσεων αλλά και σε αγορές, ακολουθώντας μία ιδιότυπη... μετακύλιση. Ωστόσο πρακτικά αποσαφήνιση τάσης δεν έχουμε, η αρχική ζημία με αφορμή το... ναυάγιο στον διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛΠΕ συμμαζεύτηκε, με τον ΟΤΕ για ακόμη μία φορά να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Σε στενό εύρος 5 μονάδων ο Γενικός Δείκτης (743-748), σε ευρύτερο ο Τραπεζικός (603-614), πέριξ των 1.920 ο FTSE25. Η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης παραπέμπει σε μία διστακτικότητα και των μεν και των δε να κινηθούν άμεσα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, με τους long να έχουν εξισορροπήσει το αρχικό μικρό πλεονέκτημα που είχαν οι short. Τεχνικά και για τους τρεις βασικούς δείκτες ούτε το χαμηλό ούτε το υψηλό όριο ημέρας προϊδεάζει για άμεση λύση, είτε χαμηλότερα είτε υψηλότερα. Θα έλεγα πως συνεχίζεται μία βολική συσσώρευση με κινήσεις σε επιμέρους μετοχές.

Αρχικά διαμορφώθηκαν λίγο χαμηλότερες τιμές, υπήρξε ανταπόκριση από τους αγοραστές, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές κοντά στα 8 εκατ. ευρώ, για να «γυρίσουν» στη συνέχεια ορισμένα χαρτιά, με ενδεικτική -και σήμερα- την περίπτωση του ΟΤΕ. Από τα 12,05 στα 12,22 ευρώ, «δένοντας» μέρα με τη μέρα τα 12 ευρώ ως σημείο αναφοράς για την επόμενη φάση που θα φέρει τον Οργανισμό πάνω από το όριο των 6 δισ. όσον αφορά στην αποτίμησή του.

Στα 30,45-30,03 η μετοχή της Coca Cola, να υποχωρεί, προ ολίγου, στα χαμηλά ημέρας.

Με αγοραστές στις μετοχές των Aegean, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, χωρίς μεταβολή για ΑΔΜΗΕ, Lamda, Jumbo, Fourlis και Τέρνα Ενεργειακή.

Στις 15:10 η σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφωνόταν σε 50/57 μετοχές, με τις Τεχνική Ολυμπιακή, Ιντρακόμ, ΑΒΑΞ, Μουζάκη, Autohellas, Πλαστικά Κρήτης, ΚΕΚΡΟΨ, Μοτοδυναμική κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v