Σε πλήρη εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται το "year end rally", με τους αγοραστές να παίρνουν ενδοσυνεδριακές ανάσες και να επιστρέφουν δριμύτεροι, ενώ το τελευταίο ανοδικό κύμα δείχνει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερους τίτλους από τον μη Τραπεζικό 25αρη, που και αυτοί δείχνουν διαθέσεις να καλυτερεύσουν τις αποτιμήσεις τους, εν όψει επερχόμενου τέλους χρηματιστηριακής χρονιάς (απομένουν μόλις πέντε συνεδριάσεις).
Με τα παραπάνω, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 6,95% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη σχεδόν 15% (14,75%).
Επίσης το σημερινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη παραπέμπει σε νέα υψηλά τριμήνου, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 14/9 (790,99 μονάδες).
Και όλα τα παραπάνω, ενώ τόσο ο Τραπεζικός δείκτης, όσο και οι επιμέρους, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι υποχώρησαν αισθητά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.
Πιο συγκεκριμένα, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 854,43 μονάδες (-0,23%), για να ακολουθήσει ανοδική αντίδραση μέχρι τις 874,92 (+2,16%), στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 869,07 (+1,48%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 863,26 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,80% και κόντρα στους "short" που συνέχισαν να αυξάνουν τις καθαρές αρνητικές θέσεις τους (!)
Να σημειωθεί ότι στα υψηλά ημέρας, ο τίτλος της Alpha Bank (0%) αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,819 ευρώ (+1,06%), της Εθνικής (-0,06%) μέχρι τα 0,316 ευρώ (+1,94%), της Eurobank (+1,77%) μέχρι τα 0,827 ευρώ (+4,68%) και της Πειραιώς (+3,27%) μέχρι τα 3,21 ευρώ (+4,90%).
Στην περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη, η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 874 μονάδες, που την δοκίμασε σήμερα και οι αμέσως επόμενες στις 911 (gap) και 940 μονάδες. Απόλυτα σημαντική η στήριξη στις 811 - 806 μονάδες.
Για τους επιμέρους Τραπεζικούς τίτλους και αν συνεχίσουν να κινούνται πλαγιοανοδικά, η Alpha Bank έχει σαν επόμενες αντιστάσεις τα 1,95 - 1,98 ευρώ, αν ξεπεράσει τον "σκόπελο" των 1,80 ευρώ που έκλεισε σήμερα, η Εθνική τα 0,32 και 0,343 - 0,377 ευρώ, η Eurobank τα 0,827 - 0,835 και 0,877 ευρώ και η Πειραιώς τα 3,20 - 3,30 και 3,70 ευρώ.
Αν επιστρέψουν οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, για την Alpha Bank η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στα 1,76 - 1,72 ευρώ, για την Εθνική στα 0,30 - 0,295 ευρώ, για την Eurobank στα 0,785 - 0,778 και 0,75 ευρώ και για την Πειραιώς στα 3,00 - 2,90 και 2,80 ευρώ.
Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "στην πώληση δανείων σε καθυστέρηση από 3 έως 6 μήνες θα προχωρήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του 'Euro2day.gr', εντός του 2018 η Τρ. Πειραιώς και δεν αποκλείεται το εγχείρημα να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.".
"Η βελτιωμένη τεχνική εικόνα και οι νίκες των αγοραστών έναντι των πωλητών, όταν οι τελευταίοι επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση του Γενικού Δείκτη, δημιουργούν τις ψυχολογικές προϋποθέσεις για περαιτέρω αναρρίχηση, με ίδιες περίπου πιθανότητες για το αντίθετο. Η λειψυδρία ειδήσεων δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστική διαφοροποίηση του σκηνικού παλινδρόμησης του Γενικού Δείκτη σε ελεγχόμενο εύρος" ανέφερε στο πρωινό του σχόλιο το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
Εν τω μεταξύ, "ορισμένα hedge funds αρχίζουν να αγοράζουν στοιχεία ενεργητικού στην Ελλάδα μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, στοιχηματίζοντας ότι ο πρώην 'ασθενής' της Ευρώπης έχει αγνοηθεί από άλλους επενδυτές και προσφέρει ευκαιρίες", επισημαίνει η WSJ. Τους τελευταίους μήνες, funds όπως η "Brevan Howard", η "Amber Capital" και η "VR Capital", εξετάζουν μια σειρά από Ελληνικά στοιχεία ενεργητικού.
Μικτά ήταν τα σημερινά μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, όπου σημειώθηκε οριακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων στις κοντινές λήξεις (στο 1,97% το 2ετες), ενώ "τσίμπησαν" οι αποδόσεις για τις μακρινές λήξεις (στο 4,12% η απόδοση του 10ετους), πιθανότατα λόγω κινήσεων κατοχύρωσης σημαντικών κερδών.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή εικόνα της Αγοράς διέψευσε κατά κράτος τις πρωινές εκτιμήσεις των περισσότερων από τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν σαν επικρατέστερο σενάριο μία συνεδρίαση συσσώρευσης με τον τζίρο να βαίνει μειούμενος.
Αντίθετα, ο σημερινός τζίρος ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων (!)
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνεχίζεται η βελτίωση της εικόνας στις μη Τραπεζικές μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Είναι απόλυτα ενδεικτικό, ότι το "κουδούνι" της λήξης βρήκε μόλις τέσσερα μη Τραπεζικά blue chips να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα ΑΔΜΗΕ (-0,21%), Motor Oil (-0,96%), Jumbo (-1,53% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) και ΟΠΑΠ (-0,40%).
Μένοντας στον μη Τραπεζικό 25αρη, συνεχίζει πλαγιοανοδικά και με βραχύβιες διορθώσεις ο ΟΤΕ (+1,23%). Άφησε πίσω του τις αντιστάσεις στα 11,15 και 11,46 ευρώ, με την πρώτη να έχει μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη στήριξη και το αμέσως σημαντικό επίπεδο εντοπίζεται στα 11,90 - 12,00 ευρώ.
Χρειάστηκαν δώδεκα συνεδριάσεις προκειμένου η ΕΕΕ (+1,08%) να "ξαναδεί" κλείσιμο υψηλότερα των 27 ευρώ, ενώ με τις βοήθειες των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και στο υψηλό ημέρας. Στα 28,00 ευρώ, το ημερήσιο "stop" στο "short". Ισχυροποιημένη η στήριξη στα 26,20 ευρώ.
Μόνο λίγες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Τιτάνα (+0,69%). Η επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 21,62 ευρώ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέχιση της κίνησης προς τα 22,40 ευρώ. Το 20,90 είναι κοντινή στήριξη, με τα 19,85 ευρώ το ημερήσιο "stop" στο "long".
Συνεχίζει να βαίνει βελτιούμενη η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών, έστω και αν η, σημερινή, σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας, άφησε κάποιες επιφυλάξεις για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.
Για τον Γενικό Δείκτη και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα άφησε πίσω το "gap" στις 789,5 μονάδες και έχει μπροστά του την ισχυρότατη αντίσταση στις 799 - 800 μονάδες.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,64%), το 2030 και 2015 γίνονται σημαντικές κοντινές στηρίξεις. Το 2080 επόμενος στόχος.
Συνεχίζει να "μοιράζει συγκινήσεις" αξιοπρόσεκτος αριθμός τίτλων από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, έστω και αν πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ξαφνικής "απόσυρσης" των αγοραστών.
Σε κάθε περίπτωση, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η ΕΚΤΕΡ (+1,15%), τρίτη συνεχόμενη ο Fourlis (+0,73%) και τέταρτη συνεχόμενη ο Επίλεκτος (+2,86%).
Κατέβηκε χαμηλότερα ο σημαντικός - Θεσμικός πωλητής στον Λούλη (-2,58%), αλλά σήμερα απορροφήθηκε μεγάλο κομμάτι της προσφοράς, ενώ τα Πλ. Θράκης (+1,10%) "μετράνε" 10 ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη στις τελευταίες έντεκα (!).
Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις "διορατικών" χαρτοφυλακίων στην Ιντρακάτ (+5,33%), ενώ τουλάχιστον εντυπωσιακή ήταν η σημερινή κίνηση στον Κέκροπα (+10,77%).
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
"Εορταστική η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει νέα υψηλά τριμήνου" αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.
Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η εγχώρια Αγορά προσπαθεί, έστω και ασθμαίνοντας, να πάρει μέρος στο "end-of-year" "πάρτι" των Ξένων Χρηματιστηρίων, με την υποχώρηση του spread των Ελληνικών έναντι των Γερμανικών δεκαετών Κρατικών ομολόγων, να αποτελεί αξιόπιστο προάγγελο εξόδου στις Αγορές το 2018.
Αξιόλογες Ελληνικές Επιχειρήσεις αναμένεται να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα μειωμένα επιτόκια δανεισμού, μέσω νέων μακροχρόνιων εκδόσεων.
Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό, τη στιγμή που οι Τράπεζες δύσκολα δίνουν νέες πιστώσεις και οι (μη Τραπεζικές) Α.Μ.Κ. δεν προτιμώνται λόγω της "ρηχότητας" του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Θα λέγαμε ότι η Αγορά ομολόγων έδωσε τη λύση και "σήκωσε" μαζί της υψηλότερα και τις μετοχικές αποτιμήσεις, στον απόηχο της επιτυχίας του "swap" και την πολιτική συνεργασία με τους Θεσμούς, που περιορίζει το "country risk", ενόψει της Αξιολόγησης.
Αν η Χώρα γίνει ελκυστικότερη σε Ιδιωτικές επενδύσεις και οι Τράπεζες αντιμετωπίσουν κάποια από τα θέματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, δε θα αργήσουν να έρθουν αναβαθμίσεις της Ελληνικής Οικονομίας από τους Ξένους Οίκους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διάθεση των διεθνών funds να "ποντάρουν" σε υπεραπόδοση των Ελληνικών τίτλων.
Στα θετικά και η ενίσχυση του τζίρου στο Χρηματιστήριο, μέρος του οποίου ίσως προέρχεται από "short" θέσεις, που οι επενδυτές αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ενεργοποίησης εντολών "stop loss" που βρίσκονταν κοντά σε τεχνικές αντιστάσεις, όπως οι 770 μονάδες του Γενικού Δείκτη, οι 845 του Δείκτη Τραπεζών και οι 2.030 του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Τα συγκεκριμένα επίπεδα πρέπει να μείνουν ανέπαφα σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, προκειμένου η Αγορά να αποφύγει την "αγοραστική παγίδα".
Παρά την ευφορία των προηγούμενων συνεδριάσεων, δε μπορούμε να λησμονήσουμε ότι η εγχώρια Αγορά είναι γεμάτη εκπλήξεις, με την πλειονότητα αυτών να είναι προς την κατεύθυνση της υποχώρησης των κεφαλαιοποίησεων την τελευταία δεκαετία.
Τέλος και σύμφωνα με τον κ. Στεριώτη (Nuntius Sec.), χρειάζεται προσοχή στο πώς θα αντιδράσει η απόδοση του δεκαετούς Κρατικού στα επίπεδα του 4%, τα οποία ενδοημερήσια διέσπασε χθες για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+0,10%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Shanghai Composite (-0,27%).
Ελεγχόμενες απώλειες στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.
Οριακές απώλειες για το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ.
Ξεκινώντας από την Ευρώπη, "η Τράπεζα της Αγγλίας θα επιτρέψει στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες να συνεχίσουν να πωλούν τις Υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσουν ακριβές θυγατρικές μετά το 'Brexit', ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία διαζυγίου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών", ανέφερε το BBC.
"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εφαρμόσει τους νέους, αμφιλεγόμενους κανόνες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μετά από λεπτομερή ανάλυση της κάθε Τράπεζας. Η ΕΚΤ δεν θα αναγκάσει ποτέ μια Τράπεζα να τηρήσει τα πρόσθετα κριτήρια χωρίς πρώτα να διενεργήσει μια λεπτομερή ανάλυση των συγκεκριμένων συνθηκών της Τράπεζας" δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ Iγκνάτσιο Αντζελόνι, σε Μέλη του Ιταλικού Κοινοβουλίου.
Στην "άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν ισχυρή άνοδο στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.
Σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η Ένωση Κτηματομεσιτών "NΑR", οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 5,6% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,81 εκατ. μονάδων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 5,52 εκατ. μονάδες. Τον Οκτώβριο είχε καταγραφεί αύξηση 2%.
Η μέση τιμή πώλησης ήταν $248.000, υψηλότερη κατά 5,8% σε σχέση με πριν από 12 μήνες. Ο Νοέμβριος ήταν ο 68ος συνεχόμενος μήνας που οι τιμές ενισχύθηκαν σε σχέση με πέρυσι.
Επιστροφή στο ΧΑ
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Coca -Cola HBC σε "neutral" από "overweight" προχωρά η JP Morgan σε έκθεσή της στην οποία μειώνει και την τιμή - στόχο στις 2.600 πένες, από 2.800 πένες, έναντι τιμής στις 2.585 πένες στο LSE.
Ο Οίκος σημειώνει ότι η εταιρεία παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και είναι σε θέση ισχύος για την εξαγορά μεριδίου της Coca - Cola Αφρικής (CCBA).
Η JP Morgan σημειώνει ότι αναμένει σχετικές ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας ότι η κίνηση δεν αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της CCH τόσο όσο αναμενόταν αρχικά.
Επίσης, τονίζει ότι τα βελτιωμένα θεμελιώδη της εταιρείας πιθανότατα περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή της μετοχής, η οποία έχει καταγράφει άνοδο 70% από τον Ιούλιο του 2016.
Επιστρέφοντας στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 783,32 (-0,09%) και 794,12 μονάδων (+1,29%), στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 791,3 (+0,93%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 789,74 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,73%.
Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 88 εκατ., από τα οποία τα 16,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΙΝΛΟΤ), ενώ ΟΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 38% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΥΡΩΒ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ, ΦΦΓΚΡΠ.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Jumbo και στο υψηλό ημέρας οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΕΕ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.
Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 66 ανοδικές μετοχές, έναντι 40 πτωτικών, ενώ σε 14 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 8%.
-----ΧΠΑ
Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παραμένουν χαμηλά στο συμβόλαιο του δείκτη και να μειώνονται αισθητά στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (58.064 συμβόλαια).
Στα 6.086 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.691 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.075, 1.026 για τον Ιανουάριο και 49 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.057,5) κινήθηκε μεταξύ 2.036,5 και 2.062 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,4%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Μειώθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (16.500 Cenergy, 9.800 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (6.992), Εθνική (21.063), MIG (7.962), Alpha Bank (12.290), Πειραιώς (4.828), ΔΕΗ (302), Μυτιληναίο (490), ΟΤΕ (367), Viohalco (567), ΑΔΜΗΕ (143), Cenergy (262), Ελλάκτωρα (402), Intralot (605), Τρ. Αττικής (671), Lamda Development (192), Ελ. Πετρέλαια (144), Τιτάνα (148), Jumbo (143), Motor Oil (142)..
Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 63.697, Eurobank 62.381, Εθνική 137.550, Alpha Bank 39.378, Viohalco 10.957, Μυτιληναίο 10.536 και Πειραιώς 16.483.
Ας σημειωθούν τα 31 δικαιώματα πώλησης για τον ΟΤΕ, λήξεως Φεβρουαρίου, με τιμή εξάσκησης τα 12,00 ευρώ, ενώ έκλεισε και νέα "long" θέση στην ΔΕΗ.
Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:
Position Holder Name of Issuer NSP Date
Lansdowne Partners (UK) LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 1,35% | 2017-10-16 |
Marshall Wace LLP | NATIONAL BANK OF GREECE SA | 0,77% | 2017-12-08 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | EUROBANK ERGASIAS S.A. | 0,62% | 2017-09-25 |
Marshall Wace LLP | PIRAEUS BANK S.A. | 0,71% | 2017-11-29 |
Oceanwood Capital ManagementLLP | NATIONAL BANK OF GREECE SA | 0,61% | 2017-12-04 |
Lansdowne Partners (UK) LLP | PUBLIC POWER CORPORATION SA | 0,63% | 2017-12-18 |
Marshall Wace LLP | ALPHA BANK SA | 0,63% | 2017-12-15 |
Marshall Wace LLP | EUROBANK ERGASIAS S.A. | 0,59% | 2017-12-13 |
NSP: Net Short Position
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 7.393.817 τεμ., (από 7.157.272 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 114.611.472 τεμ. (112.946.222), Πειραιώς 8.639.887 τεμ. (8.558.137), ΔΕΗ 2.669.506 τεμ. (2.207.998) και Eurobank 24.406.626 τεμ. (22.780.720).
(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.