ΧΑ: Σε άμεσο κίνδυνο οι 800 μονάδες

Με πτώση 5,1% έκλεισε η εβδομάδα για τον τραπεζικό κλάδο μετά και τη σημερινή υποχώρηση. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στις τέσσερις μετοχές. Το «μαρτύριο της σταγόνας» για την εγχώρια αγορά και ο κίνδυνος νέας οπισθοδρόμησης.

ΧΑ: Σε άμεσο κίνδυνο οι 800 μονάδες

Άλλη μία συνεδρίαση - επίδειξη αδυναμίας, παρά τις σημαντικές βοήθειες της ΕΕΕ (+1,65%) που συνέχισε με τους συναλλακτικούς ρυθμούς των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, όμως η εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλό γίνεται όλο και πιο "βαριά", αυξάνοντας τις υποψίες πως η αδυναμία όλων των τελευταίων συνεδριάσεων, δεν είναι αποτέλεσμα "τυχαίων" πωλήσεων και κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, αλλά ειλημμένων αποφάσεων μείωσης θέσης από μεγάλα χαρτοφυλάκια.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε σημαντικά, με τις "δοκιμαστικές βουτιές" της Alpha Bank χαμηλότερα από το ψυχολογικό και σημαντικό όριο των 2,00 ευρώ (τιμή τελευταίας Α.Μ.Κ.), ο τίτλος της οποίας βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 1,98 ευρώ (-2,94%), όπου και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εν δυνάμει πωλητές θα δοκιμάσουν και χαμηλότερα επίπεδα, συμπαρασύροντας "νοτιότερα" και τις υπόλοιπες Τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση την Τρ. Ελλάδος (-0,34%).

Για την περίπτωση της Εθνικής (0%), που είναι και ο μοναδικός τίτλος που διατηρεί σχετική απόσταση ασφαλείας από την τιμή της τελευταίας Α.Μ.Κ. (0,30 ευρώ), η διάσπαση του 0,35 έδωσε την αφορμή για πτωτική κίνηση. Το επίπεδο του 0,3430 - 0,3540 έχει γίνει σημαντική αντίσταση. Κοντινές στηρίξεις στα 0,314 και 0,3030 - 0,30 ευρώ.

Η αιτία της παρατεταμένης πίεσης, πιθανότατα, βρίσκεται και στην χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που έχει επιστρέψει στο Χ.Α. και η οποία δεν επιτρέπει στα μεγάλα χαρτοφυλάκια να πραγματοποιήσουν τις αποφασισμένες μειώσεις θέσεων, σε εντονότερους ρυθμούς.

Έτσι, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη το "μαρτύριο της σταγόνας", καθώς οι χαμηλές συναλλαγές επιτείνουν τον χρονικό ορίζοντα, μέσα στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες προγραμματισμένες πωλήσεις, με αποτέλεσμα την συνεχή πίεση των τιμών, ενώ οι λίγοι αγοραστές αδυνατούν να απορροφήσουν μεγαλύτερη προσφορά και να "διευκολύνουν το έργο" των εν δυνάμει πωλητών, μειώνοντας τον χρόνο "ταλαιπωρίας".

Η καθημερινή εικόνα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τις ημερήσιες κινήσεις των traders, οι οποίοι στην αρχή της συνεδρίασης παίρνουν θέσεις προσδοκώντας αντίδραση, έστω και τεχνικού χαρακτήρα και οι οποίοι προστίθενται στις τάξεις των επιθετικών πωλητών, προς το τέλος της συνεδρίασης, μόλις διαπιστώσουν ότι το τελικό πρόσημο, θα είναι για μία ακόμα μέρα αρνητικό.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, "λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση αναμένεται η επικράτηση ανάλογων τάσεων με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη δεν αποκλείεται να κρίνεται προς στο τέλος, ή ακόμα και μέσω των τελικών δημοπρασιών.

Εξαιρετικά κακό το κλίμα στις περισσότερες από τις Ιδιωτικές ΑΧΕ και όχι μόνο, όπου η εμφάνιση πελάτη πρόθυμου να προχωρήσει σε συναλλαγή εξελίσσεται σε "σπάνιο είδος" και αυτό οδηγεί τους ιθύνοντες σε "δεύτερες σκέψεις", παρά το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός χρηματιστηριακών λειτουργεί με "προσωπικό ασφαλείας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, ο Τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 956,74 μονάδες (-2,38%), για να έλθουν οι τελικές δημοπρασίες και να τον "σπρώξουν" ακόμα χαμηλότερα, τερματίζοντας την συνεδρίαση σε νεότερο χαμηλό και πιο συγκεκριμένα στις 955,57 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο έχει σημειωθεί στις 28/4 (888,53 μονάδες), που σημαίνει ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών πλησιάζει απειλητικά τα χαμηλά 5μηνου!

To διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη από την αρχή του έτους

Χρειάζεται ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, καθώς συνεχόμενα κλεισίματα του εν λόγω δείκτη χαμηλότερα των 966 - 963 μονάδων (ένα σημειώθηκε, ήδη, σήμερα), θα ενεργοποιήσουν "νηοπομπή" κινήσεων "stop loss", από χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τις τεχνικές ενδείξεις και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών δεν αποκλείεται να κινηθεί προς την επόμενη στήριξη των 919 μονάδων, με αυξημένη ταχύτητα!

Μεταφερόμενοι στους μη Τραπεζικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ασφαλώς και την πλέον προβληματική, τεχνικά, εικόνα την έχει ο Fourlis (-3,63%), ο τίτλος του οποίου συμπλήρωσε πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες έξι! Αν χαθεί η ενδιάμεση στήριξη στα 5,25 ευρώ, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 5,05 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Ένας από τους λίγους Δεικτοβαρείς τίτλους που δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, ήταν αυτός του ΟΤΕ (+0,66%).

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, τα 10,42 - 10,37 ευρώ είναι σημαντική στήριξη, που μόνο μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση προς χαμηλότερα επίπεδα. Το 10,74 κοντινή, σημαντική, αντίσταση, ενώ τα 10,84 ευρώ, σε κλείσιμο, είναι το "stop" στο "short".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "κανέναν άμεσο κίνδυνο σχηματισμού πρόσθετων προβλέψεων για ακίνητα, επί των οποίων διαθέτουν υποθήκες, δεν διατρέχουν οι εγχώριες συστημικές Τράπεζες, κατά αναλογία όσων συνέβησαν πρόσφατα στην Κύπρο".

Επιστρέφοντας στη σημερινή συνεδρίαση και "κατηφορίζοντας" προς τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ασφαλώς και έκανε εντύπωση το σημερινό -9,18% για την ΚΛΜ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 0,81 ευρώ άλλαξαν χέρια περισσότερα από 150000 τεμ. και δεν αποκλείεται να ήταν τα ίδια που είχαν "γυρίσει" στη συνεδρίαση της 4ης/9 και στα 0,75 ευρώ. Ο τίτλος πρέπει να περάσει, σε κάθε περίπτωση, τα 0,82 ευρώ, αν δεν θέλει να επιστρέψει στην βάση του 0,59, με πρώτη στήριξη στα 0,722 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Epsilon Net (+1,42%, πάντα με χαμηλές συναλλαγές) και την Profile (+2,47%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το Πλαίσιο (+0,69%). Τα 4,20 κοντινή στήριξη και πολύ σημαντικό τα 4,39 ευρώ που είναι τo επίπεδο που κατοχύρωση μας δίνει είσοδο.

Όταν μία εισηγμένη έχει διανείμει, μικτό, μέρισμα 0,73 ευρώ, μέρισμα από κέρδη εις νέο συσσωρευθέντα έως 31/12/2015 1,00 ευρώ και προμέρισμα χρήσης 2017 0,73 ευρώ, ανά μετοχή και παραμένει σε επαφή με τα ιστορικά της υψηλά, αν μη τι άλλο απαιτεί αυξημένη προσοχή (Mermeren).

Στους βασικούς δείκτες και όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,60%), χάθηκε η στήριξη στις 2122 μονάδες και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 2109. "Intraday position short" με "stop" τις 2201 μονάδες.

Από εκεί και πέρα, η σημερινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που αποδείχθηκε δεύτερη συνεχόμενη πτωτική για τον Γενικό Δείκτη, με εβδομαδιαίες απώλειες 1,95%. Στο ίδιο διάστημα, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημείωσε απώλειες 5,13%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε κατά 9% και διαμορφώθηκε στα 47,2 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 24,7% και ο Τραπεζικός δείκτης κέρδη 14,04%.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη Hang Seng (+0,53%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Nikkei (-0,63%).

Μικτές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη, ενώ το ίδιο κλίμα επικρατεί και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στο NYSE.

Αξιοσημείωτες πιέσεις στο Πετρέλαιο, μικρές απώλειες για Ευρώ και Χρυσό.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, η Οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με πιο αργό ρυθμό απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, καθώς οι επιχειρηματικές επενδύσεις ελάττωσαν το ρυθμό ανάπτυξης. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,5% από τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με Κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση η Οικονομία θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί με 4%.

Σε τριμηνιαίους όρους το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικής εκτίμησης για 1%.

Οι εξαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν κατά 6,9% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, σε όρους γουάν, έπειτα από άνοδο 11,2% τον Ιούλιο. Όπως ενημέρωσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων, οι εισαγωγές επίσης αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, κατά 14,4% σε όρους γουάν, σε σύγκριση με πέρυσι. Τον Ιούλιο είχαν σημειώσει άνοδο 14,7%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Χώρας περιορίστηκε τον Αύγουστο σε 268,5 δισ. γουάν ($44,2 δισ.) από 321,2 δισ. γουάν τον Ιούλιο.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, η Γαλλική βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία "Insee", αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν ελαφρώς μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 0,7%.

"Πάντως, για το σύνολο του δευτέρου εξαμήνου η παραγωγή κατέγραψε ισχυρότερη άνοδο, κατά 1,5% στο τρίμηνο και 3,1% στο έτος", επεσήμανε η "Insee".

Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι εισαγωγές στη Γερμανία, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών ενισχύθηκαν 2,2% από τον Ιούνιο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,2%. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2016, οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 8% σε μη προσαρμοσμένους όρους, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 9,4%. Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας υποχώρησε σε 19,5 δισ. ευρώ τον φετινό Ιούλιο από 21,2 δισ. τον Ιούνιο, έναντι μέσης πρόβλεψης για υψηλότερο πλεόνασμα 21 δισ. ευρώ.

Ενισχύθηκε τον Ιούλιο η παραγωγή στον Βρετανικό τομέα Μεταποίησης, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας "ONS". Η παραγωγή των εργοστασίων αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία άνοδό της για φέτος. Η μηναία άνοδος στη Μεταποίηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal, που ανέμεναν ανάπτυξη 0,3%. Σε ετήσια βάση, ο τομέας εμφάνισε άνοδο 1,9%, επίσης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Ωστόσο, η συνολική βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη τον Ιούλιο. Σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε 0,2%, έναντι μέσης πρόβλεψης για 0,4%.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συναντήθηκε και συζήτησε με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο Κογκρέσο για την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το ανώτατο όριο Δημοσίου χρέους, δηλώνοντας ανοιχτός στην κατάργησή του.

Τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6% στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στα $602,4 δισ. Σε ετήσια βάση τα αποθέματα αυξήθηκα κατά 3,3%. Η μέτρηση του Ιουνίου αναθεωρήθηκε οριακά υψηλότερα, στα $599,4 δισ.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις χονδρικής Ιουλίου υποχώρησαν 0,1% μετά από άνοδο 0,6% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,4%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Ένα από τα θέματα στην ατζέντα του προσεχούς Eurogroup (15 Σεπτεμβρίου) θα είναι, όπως είναι αναμενόμενο, η Ελλάδα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ και ESM) θα ενημερώσουν το Όργανο για την πρόοδο στο πρόγραμμα προσαρμογής και τα πλάνα που σχετίζονται με την επερχόμενη τρίτη αξιολόγηση.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 15 Δεκεμβρίου 2017.

Ζημιές 22,9 εκατ. ευρώ θα καταγράψει στο εξάμηνο η Αεροπορία Αιγαίου προβλέπει η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή - στόχο των 9,5 ευρώ και τη σύσταση "accumulate" για τη μετοχή της εισηγμένης. Σε ότι αφορά το β΄ τρίμηνο εκτιμά ότι η Aegean θα καταγράψει κέρδη 12,9 εκατ., έναντι ζημιών 2,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν στα 285,2 εκατ. στο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 11,6%. Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου στις 12 Σεπτεμβρίου.

Καθαρά κέρδη ύψους 61 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, θα εμφανίσει η Folli Follie το β' τρίμηνο, όπως προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή - στόχο στα 22,4 ευρώ. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα έσοδα της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 11% στο ίδιο διάστημα, στα 399 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να κυμαίνονται στα 92 εκατ. ευρώ, με αύξηση 18%. Στο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 115 εκατ. ευρώ, με άνοδο 18% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 717 εκατ. ευρώ, αυξημένα 10%. Η Folli Follie ανακοινώνει αποτελέσματα β' τριμήνου στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά το κλείσιμο της Αγοράς.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 814,64 μονάδες (+0,44%), όμως μετά τις 15.07 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Στις 17.00 βρέθηκε στις 802,68 (-1,03%), μέσω των τελικών δημοπρασιών υποχώρησε στις 802,45 (-1,06%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 802,72 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,03%.

Ο τζίρος συρρικνώθηκε στα 43,5 εκατ., από τα οποία τα 6,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΦΦΓΚΡΠ, ΕΥΡΩΒ), ενώ το 54% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών "απασχολήθηκε" από ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΟΤΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΓΡΙΒ, ΕΕΕ,, ΟΤΕ, ΣΑΡ. Αντίθετα, Eurobank και Πειραιώς δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank, Viohalco, Grivalia, Αττικής, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και στο υψηλό ημέρας ο Τιτάνας.

Κακή η τελική εικόνα με 38 ανοδικές μετοχές, έναντι 72 πτωτικών, ενώ 9 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 7%.

Καμία διαφοροποίηση, όσον αφορά τις πρώτες θέσεις στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α.: ΕΕΕ (10,672 δισ.), ΟΤΕ (5,210 δισ.), Alpha Bank (3,056 δισ.), Εθνική (3,018 δισ.) και ΟΠΑΠ (3,008 δισ. ευρώ).

----ΧΠΑ

Με συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης, ολοκληρώθηκε η εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με αξιοσημείωτη αύξηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (78.647 συμβόλαια).

Στα 3.315 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.526 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.395, 918 για τον Σεπτέμβριο και 477 για τον Οκτώβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.118,5) κινήθηκε μεταξύ 2.112,25 και 2.139,5 μονάδων και μείωσε την υπερτίμηση στο 0,2%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (9.755), Εθνική (30.135), MIG (9.192), Alpha Bank (5.760), Viohalco (2.341), Ελ. Πετρέλαια (422), ΟΤΕ (408), Μυτιληναίο (1.839), Cenergy (1.400), Intralot (703), ΟΠΑΠ (393), Πειραιώς (12.070), ΑΔΜΗΕ (333), ΔΕΗ (368), Jumbo (467), Motor Oil (159), Αττικής (144), Ελλάκτωρα (381), ΓΕΚ (168), ΕΥΔΑΠ (220), ΕΧΑΕ (258), Τέρνα Ενεργειακή (1.185), Lamda Development (222).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 85.693, Eurobank 43.574, Εθνική 100.035, Alpha Bank 36.896 και Πειραιώς 111.471.

Ας σημειωθούν τα 50 δικαιώματα πώλησης για την Πειραιώς, λήξεως Οκτωβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 4,00 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 16.509.407 τεμ., (από 16.129.252 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 18.507.312 τεμ. (18.507.312), Πειραιώς 2.943.708 τεμ. (2.732.708) και Eurobank 17.968.278 τεμ. (17.968.278).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v