Συνεδρίαση πανομοιότυπη με τις δύο προηγούμενες, με τον Γενικό Δείκτη να αναλώνεται στην "μάχη" με τις 850 μονάδες και στην οποία σήμερα πέτυχε την ανοδική διαφυγή, καθώς σημειώθηκε μερική κινητοποίηση και από τους μέχρι χθες, "βαρύθυμους", μη Τραπεζικούς, τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ξεκινώντας από τα στατιστικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο σηματοδοτεί νέα υψηλά 28 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 5/3/2015 (857,54 μονάδες).
Από εκεί και πέρα, ίσως αξίζουν αναφοράς και πιθανόν υποσημείωσης, κάποιες ενδείξεις που "προδίδουν" αλλαγές σε χαρτοφυλάκια και ενεργούς παίκτες, οι διαθέσεις των οποίων θα διαφανούν μόλις κοπάσουν οι αυξημένες προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Είναι κοινό μυστικό πως ότι ώρα ήθελε και από την στιγμή που σε κάτι τέτοιο συνηγορούσε και το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα, ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να πετύχει την εύκολη υπέρβαση των 850 μονάδων, κάτι που φάνηκε σήμερα με την μερική κινητοποίηση των ΟΤΕ (+2,01%) και ΕΕΕ (+2,19%) και τις βοήθειες από Αεροπορία Αιγαίου (+1,33%), Viohalco (+1,73%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+2,05%), ΕΧΑΕ (+1,53%), Μυτιληναίο (+2,43%), ΟΛΠ (+1,32%), Σαράντη (+1,31%) και Folli Follie Group (+1,84%).
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το βραχυχρόνιο "consolidation" στις παρυφές των 850 μονάδων, εξυπηρετούσε σε πιθανές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, αλλά και σε "rotation" των ενεργών παικτών, κάτι για το οποίο συνηγορούν οι ιδιαίτερα αυξημένες, για τα δεδομένα της εποχής, προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις που ο Δείκτης "κοντοστάθηκε" στην περιοχή των 850 μονάδων, την οποία υπερκέρασε σήμερα με χαρακτηριστική ευκολία, τα "πακέτα" έφθασαν στα παρακάτω επίπεδα: 11/7 15,1 εκατ., 12/7 12 εκατ. και σήμερα 13/7 24,1 εκατ., νούμερα στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει η εγχώρια Αγορά σε τέτοιες περιόδους και εν μέσω Θερινής ραστώνης.
Το "ερώτημα του εκατομμυρίου" είναι "αν αυτά τα 'γυρίσματα' σηματοδοτούν το πέρας ενός ανοδικού κύκλου (σε περίπτωση που τα Funds γυρίζουν "πακέτα" σε μικρότερους πελάτες τους), ή είναι η εκκίνηση ενός δεύτερου, πιθανόν δυνατότερου και στην Αγορά παίρνουν θέσεις παίκτες μεγαλύτερου επενδυτικού ορίζοντα;
Αν αλλάζουν θέσεις οι "μεγάλοι παίκτες" και "ξαναμοιράζεται η τράπουλα", είναι απόλυτα φυσιολογική η "παύση αγορών" που παρατηρήθηκε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, καθώς οι θεωρούμενες "περιφερειακές δυνάμεις" περιμένουν να δουν τα "δείγματα γραφής της επόμενης μέρας", πριν ξανακάνουν "αισθητή" την παρουσία τους στο ταμπλώ, έστω και αν αναθάρρησαν μερικώς σήμερα, με αποτέλεσμα, μετά από αρκετές συνεδριάσεις, οι τίτλοι με θετικό πρόσημο να περάσουν πρώτοι το φίνις.
Σε κάθε περίπτωση και για όσους δεν ασχολούνται με το ημερήσιο "trading", δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, όσο ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των 828 μονάδων, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 2167 μονάδων και σε ακρότητα υψηλότερα των 2138 μονάδων και ο Τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 1100 - 1083 μονάδων.
Μένοντας στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών (+2,32%), η παραμονή του υψηλότερα των 1100 μονάδων, αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά, για τους συγκρατημένα αισιόδοξους που δεν θεωρούν απίθανη την κίνηση προς τις 1238 μονάδες. Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορεί να θεωρηθεί πιθανή η κίνηση της Alpha Bank (+1,79%) προς τα 2,75 ευρώ, της Εθνικής (+1,09%) προς τα 0,40 ευρώ, της Eurobank (+4,04%) προς τα 1,17 ευρώ και της Πειραιώς (+3,23%) προς τα 0,30 ευρώ (τιμές προ reverse split). Αυτά για όσους επιμένουν να ασχολούνται με τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές.
Για τους υπόλοιπους, που εκτιμούν ότι η εγχώρια Αγορά έχει ανοδικά περιθώρια, οι επιλογές είναι σαφώς πιο εύκολες και συνηγορούν προς τις μετοχές εταιρειών που συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και να μειώνουν τον δανεισμό τους (αν υπάρχει) εν μέσω πολυετούς κρίσης, ανεξάρτητα ύψους κεφαλαιοποίησης και κατηγορίας στην οποία υπάγονται στο Χ.Α.
Επιμένουμε να είμαστε σε ανοδική τροχιά με κοντινά "stop", στο πλείστο των μετοχών, κάτι που δίνει επιπλέον κίνητρο επανεισόδου.
Στα αξιοσημείωτα το ότι η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 37,9 δισ. ευρώ, από τα 40,7 δισ. ευρώ στο τέλος Μαϊου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, η ψυχολογία των ενεργών παικτών επιμένει θετική, ο Τραπεζικός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, από πλευράς βραχυπρόθεσμων παικτών και θα παραμείνει όσο επιμένουν οι πληροφορίες - δημοσιεύματα για την προσπάθεια εξόδου της Χώρας στις Αγορές, με την έκδοση ομολόγου. Η χθεσινή έκδοση εντόκων έδειξε σημαντική μείωση του επιτοκίου και αυξημένο ενδιαφέρον από Ξένους και εγχώριους Επενδυτές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια.
Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE26, αξίζουν προσοχής οι περισσότεροι από του τίτλους που σήμερα έδωσαν αποφασιστικές βοήθειες, καθώς οι αμέσως προηγούμενες "εμφανίσεις" τους δεν ήταν και οι καλύτερες.
Έτσι η Αεροπορία Αιγαίου ερχόταν από 3 πτωτικές συνεδριάσεις και 1 ανοδική, στις τελευταίες 4, η Viohalco από 4 πτωτικές και 1 αμετάβλητη, στις τελευταίες 5, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ από "καρέ" πτωτικών συνεδριάσεων, ο Σαράντης από 2 πτωτικές και 2 αμετάβλητες και η Folli Follie Group από 3 πτωτικές και 1 αμετάβλητη, στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.
Ο τίτλος της ΕΕΕ, πριν την σημερινή συνεδρίαση ερχόταν από 10 πτωτικές συνεδριάσεις και 3 ανοδικές, στις τελευταίες 13, ενώ πάρα πολλοί ποντάρουν στην "βοήθειες" που μπορεί να δώσει ο ΟΤΕ.
Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, όσο ο τίτλος παραμένει υψηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών (10,31 ευρώ), διατηρεί τις ελπίδες τους για κίνηση προς την δύσκολη ζώνη των 10,90 - 11,00 ευρώ. Αξίζει αναφοράς ότι ο τίτλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, ερχόταν από "πενταρέ" πτωτικών συνεδριάσεων (!).
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου συνεχίζονται οι μεμονωμένες κινήσεις, σαφώς μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανεξαρτήτως αυξομειώσεων συναλλαγών, σε συνεχόμενα νέα ιστορικά υψηλά κινούνται Κρι Κρι (+0,97%) και Κανάκης (+0,68%), ενώ η Βιοτέρ (+15,79%) συμπλήρωσε 6 ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες 7.
Επιμένουν πλαγιοανοδικά οι Πλ. Θράκης (+2,17%), Ικτίνος (+2,94%) και Ιντρακόμ (+6,12%), με τον τελευταίο τίτλο να έχει σοβαρή αντίσταση στα 0,60 ευρώ.
Δώδεκα ανοδικές συνεδριάσεις, 2 πτωτικές και 1 αμετάβλητη έχει να επιδείξει στις τελευταίες 15 ημέρες η Revoil (+3,42%), επέστρεψαν οι αγοραστές στον Μουζάκη (+20,92%), όμως χρειάζεται προσοχή μετά το προχθεσινό "άδειασμα" από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 0,43 ευρώ, ενώ αυξημένης προσοχής χρειάζονται τα "καράβια" της Attica Group (+4,41% στο διάγραμμα η πορεία της μετοχές), μήπως και ξαφνικά "σαλπάρουνε", με τον τίτλο να κινείται σε υψηλά 7ετιας και πλέον (!)
Τεχνικά, ασφαλώς και η σημερινή συνεδρίαση τόνωσε την ψυχολογία των συγκρατημένα αισιόδοξων.
Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, οι 829 μονάδες είναι κοντινή στήριξη με κύρια την ζώνη του 810 - 798, θυμίζοντας πως το 813 είναι το "stop" μας σε ημερήσιο κλείσιμο. Μία κατοχύρωση του 850 (χρειάζεται "φίλτρο" τριών συνεδριάσεων) μπορεί να μας δώσει συνέχιση της κίνησης προς τις 900 μονάδες.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,45%), "Intraday position long" με "stop" τις 2138 μονάδες.
Επόμενη αντίσταση στις 2240 μονάδες και στηρίξεις στις 2162 και 2150 μονάδες.
Η εικόνα στις ξένες αγορές
Η χθεσινοβραδινή άνοδος στην Wall Street, έφερε, σήμερα το πρωί, απόλυτη επικράτηση των αγοραστών στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για Hang Seng (+1,16%) και ASX 200 (+1,11%).
Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ενώ με μικτές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο NYSE. Οριακά χαμηλότερα Χρυσός και Ευρώ, κέρδη για το Πετρέλαιο.
"Η Παγκόσμια προσφορά Πετρελαίου αυξήθηκε τον Ιούνιο, καθώς η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ στη συμφωνία του με άλλους Παραγωγούς έδωσε σημάδια καθυστέρησης", όπως σημείωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) στην πιο πρόσφατη έκθεσή του για την Αγορά.
Ξεκινώντας εξ Ανατολών, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι Κινεζικές εξαγωγές. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 11,3% τον Ιούνιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έπειτα από άνοδο 8,7% το Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κινεζική Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Η άνοδος ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 9%.
Διευρύνθηκε τον περασμένο μήνα το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας σε $42,7 δισ., από $40,81 δισ. έναν μήνα προηγούμενα. Οι ειδικοί ανέμεναν μεγαλύτερο πλεόνασμα της τάξης των $44,2 δισ.
Ερχόμενοι στην Ευρώπη, οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν με πολύ πιο βραδύ ρυθμό τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, όπως κατέδειξε σχετική έρευνα του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors). Το RICS ενημέρωσε σήμερα πως η μηνιαία μέτρησή του για τις τιμές των Βρετανικών κατοικιών υποχώρησε κατά 10 μονάδες τον Ιούνιο, στο +7. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ανάγνωση μετά τον άμεσο απόηχο του περσινού δημοψηφίσματος.
"Η Βρετανία δεν θα καταβάλει στην ΕΕ ούτε μια πένα παραπάνω από ότι απαιτείται στο πλαίσιο της συμφωνίας για το 'Brexit", δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός αρμόδιος για το "Brexit" Στιβ Μπέικερ. Ο Μπέικερ αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό, το οποίο θα κληθεί η Βρετανία να καταβάλει.
Αλλάζοντας Ήπειρο, "η έλλειψη εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα έχει περιορίσει τις προσλήψεις στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς", σύμφωνα με έκθεση της Fed για την κατάσταση της Αμερικάνικης Οικονομίας.
Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο τον Ιούνιο. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα. Το Μάιο είχε μείνει αμετάβλητος. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2% υψηλότερα, έναντι ανόδου 2,4% τον Μάιο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμένει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση και 1,9% σε ετήσια βάση. Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε οριακά στις αρχές Ιουνίου. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου κατά 3.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 247.000.
Τι εκτιμούν αναλυτές της αγοράς
"Ανοδικά κινείται, προς το παρόν και την τρέχουσα εβδομάδα το Ελληνικό Χρηματιστήριο μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές" επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Μετά από την διάσπαση της συσσώρευσης στις 830 μονάδες (5/7) ο Γενικός Δείκτης κινείται ήπια ανοδικά δοκιμάζοντας τιμές ψηλότερα από τις 850 μονάδες που ήταν η πρώτη αντίσταση για τον Δείκτη.
Επιβεβαιωμένη διάσπαση αυτής της αντίστασης θα θέσει τις βάσεις για κίνηση και πάνω από τις 900 μονάδες, ενώ σε ενδεχόμενη διόρθωση οι 833 μονάδες σε εβδομαδιαίο διάγραμμα (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) θα πρέπει να λειτουργήσει σαν στήριξη.
Χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων ο αυξημένος τζίρος, χωρίς όμως αυξημένες διακυμάνσεις και έντονες κινήσεις, δείγμα εισόδου νέων κεφαλαίων, νέων επενδυτών, με ταυτόχρονη αποχώρηση παλαιότερων τοποθετήσεων.
Τα βλέμματα των περισσότερων επενδυτών είναι στραμμένα στον Τραπεζικό κλάδο, που μπορεί να είναι ο καταλύτης που θα βοηθήσει τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί υψηλότερα.
Η διάσπαση των 1080 μονάδων και της κορυφής των 1104,77 μονάδων που ήταν το προηγούμενο υψηλό 52 εβδομάδων, θέτει τις βάσεις για τον επόμενο μεγάλο στόχο των 1237,6 μονάδων που είναι η κορυφή του δείκτη στις 23/5/2016 (με Γενικό Δείκτη στις 650 μονάδες), υψηλότερο σημείο μετά τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις.
Να σημειώσουμε ότι οι μέγιστες ενδοσυνεδριακές τιμές που έχουν καταγράψει οι Τραπεζικές μετοχές από την τελευταία τους ανακεφαλαιοποίηση είναι: ΑΛΦΑ 2,75, ΕΥΡΩΒ 1,17, ΠΕΙΡ 0,308 και ΕΤΕ 0,376.
Η κινητικότητα στο υπόλοιπο ταμπλώ έχει περιοριστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, με αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, χωρίς όμως προς το παρόν να κινδυνεύουν οι στηρίξεις.
Η εκταμίευση της δόσης και η έξοδος της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ήταν δύο θετικές ειδήσεις και οι επενδυτές αναμένουν αν θα γίνει και με πιο τρόπο, η πρώτη έξοδος στις Αγορές ομολόγων μετά το 2014, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από τον οίκο S&P στις 21/7.
"Τα βλέμματα των επενδυτών στις Διεθνείς Αγορές θα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εταιρειών στις ΗΠΑ: 14/7 Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo, 18/7 Bank of America, Goldman Sachs, IBM, 19/7 Morgan Stanley, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για την συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 20/7 και στην συνέντευξη τύπου του κ. Ντράγκι" τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
Η εικόνα στο ΧΑ
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 854,14 μονάδες (+1,3%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 853,77 (+1,25%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 853,54 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,22%.
Ο τζίρος, ο υψηλότερος των τελευταίων 7 συνεδριάσεων, έφθασε στα 114,1 εκατ., από τα οποία τα 24,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΤΙΤΚ), ενώ Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ απέσπασαν το 57,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Folli Follie Group, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ και Μυτιληναίος.
Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 67 ανοδικές μετοχές, έναντι 46 πτωτικών, ενώ 9 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Το ΧΠΑ
Έντονα ανοδική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων, όμως η έλλειψη μεταβλητότητας μείωσε σημαντικά τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και εντυπωσιακά περισσότερο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (49.727 συμβόλαια).
Στα 8.041 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.008 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.512, 1.041 για τον Ιούλιο, 460 για τον Αύγουστο και 11 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.231) κινήθηκε μεταξύ 2.192 και 2.224,25 μονάδων και διατήρησε το premium στο 0,5%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (17.500 ΕΕΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (7.500), Πειραιώς (20.923), Εθνική (6.361), MIG (3.959), Alpha Bank (7.039), ΟΤΕ (395), Viohalco (709), Cenergy (103), Intralot (283), Ελλάκτωρα (208), Μυτιληναίο (639), ΕΧΑΕ (205), ΓΕΚ (103), ΑΔΜΗΕ (381), ΟΠΑΠ (247), ΔΕΗ (202), Jumbo (195).
Έκλεισαν νέες "long" θέσεις σε Alpha Bank.
Ας σημειωθούν τα 50 δικαιώματα αγοράς για την ΔΕΗ, λήξεως Αυγούστου, με τιμή εξάσκησης τα 2,40 ευρώ.
Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 103.950, Eurobank 41.310, Εθνική 118.824, Alpha Bank 48.456 και Πειραιώς 200.385.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς 20.014.532 τεμ., (από 20.014.532 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Alpha Bank 13.354.970 τεμ. (13.354.970), Εθνική 21.638.890 τεμ. (21.638.890) και Eurobank 8.920.781 τεμ. (8.920.781).
(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.