Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στις 670 μονάδες ο ΓΔ

«Ξεπέταγμα» της αγοράς, μετά την αρχική νευρικότητα, προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters για προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας και δανειστών. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Ελλάκτωρ. Γύρισαν θετικά Alpha, OΠΑΠ, OTE, Coca Cola.

ΧΑ: Στις 670 μονάδες ο ΓΔ

Το δημοσίευμα του Reuters για προκαταρκτική συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών οδηγεί τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ πάνω από τις 670 μονάδες, με κέρδη της τάξεως του 1,20%.

Νωρίτερα, το ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν αναμενόμενο, με αγοραστές και πωλητές να δοκιμάζονται κοντά στα υψηλά έτους, την ώρα που η Ευρώπη ακολουθούσετην ανοδική αντίδραση της Wall Street. Σε σημαντικές τεχνικά περιοχές οι βασικοί δείκτες από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Λονδίνο, την ώρα που στην Αθήνα δίνεται "μάχη" πέριξ της... θρυλικής περιοχής (670 μονάδες) για τον Γενικό Δείκτη.

Στον ρυθμό των εξελίξεων, με επίκεντρο (και) τη δεύτερη αξιολόγηση, οι κινήσεις των traders, προσεκτικές και επικεντρωμένες στον τραπεζικό κλάδο-κλειδί της βραχυπρόθεσμης τάσης. Με το 70% του αρχικά μέτριου τζίρου, είναι εμφανής η εστίαση όσων ενεργούν βραχυπρόθεσμα σε ορίζοντα μίας-τριών συνεδριάσεων.

Στα επίπεδα των 671 μονάδων για τον ΓΔ σημειώνεται θετική απόδοση λίγο υψηλότερη του 3,85% σε διάστημα εβδομάδας και 3,01% σε μηνιαία μέτρηση, με τον Μάρτιο να ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή.

Στα επίπεδα των 774 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών έχει επανέλθει κατά περίπου 0,91% θετικός σε εβδομαδιαίο αλλά υπολείπεται 1,84% σε μηνιαίο, αλλά με αρκετούς να εκτιμούν πως μέσα στις 2+ σημερινή συνεδριάσεις μπορεί ο κλάδος να "γυρίσει" θετικά και σε διάστημα μηνός.

Κέρδη καταγράφει πλέον η Alpha Bank, άνοδο υψηλότερη του 3% για την Τράπεζα Πειραιώς, αντίδραση και για τη Eurobank, θυμίζοντας πως η αγορά περιμένει και τα αποτελέσματα των συστημικών ομίλων σήμερα- Παρασκευή.

Ενδεικτική για τον κλάδο είναι η εδώ και μισή ώρα επαναφορά του 2ετούς πάνω από το όριο του 8%, ενώ το 10ετές επιβαρύνεται επίσης στα 7,132%, με το Grek ETF στα 8,15 $.

Μεικτές κινήσεις και σε ΟΠΑΠ (μετά τη συνεδρίαση τα αποτελέσματα 2016), σε ΟΤΕ, ενώ η ΔΕΗ αντιδρά έως τα 2,83 ευρώ.

Σταθεροποιητικά Μυτιληναίος, Jumbo, μικρές απώλειες για Motor Oil, METKA, ενώ κατοχύρωση θέσεων σημειώνεται και σε Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco.

Συνεχίζεται η μόχλευση σε μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με την Ιντρακάτ στο 0,70 ευρώ, την Ιντραλότ στο 1,21, την Quest στα 8,60, το Πλαίσιο στα 3,66 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στις 4 συστημικές τραπεζικές, στην 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, αλλά και σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, MIG, FF Group, METKA κ.α.

Στα 35 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 13:45, με τα 3,8 στον τραπεζικό κλάδο, από τα οποία το 1,5 εκατ. ευρώ στον τίτλο της Alpha Bank.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v