XΑ: Σε στενό εύρος η κίνηση του Γενικού Δείκτη

Μικρές μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα. Απώλειες καταγράφουν Eurobank, Eθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Κέρδη για ΔΕΗ, Alpha Bank. Σταθεροποιητικά Πειραιώς, Μυτιληναίος. Απόψε αναμένεται η αξιολόγηση από τη Fitch.

Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να κυμαίνεται πέριξ των 578 μονάδων. Με περισσότερες πωλήσεις μετά τις 11:20 οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη διευρύνονται έως 0,58% με πωλήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Επιφυλακτικές οι κινήσεις των traders από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο και Αθήνα.

Νωρίτερα στο γερμανικό χρηματιστήριο ο DAX κυμαινόταν στην περιοχή των 10.550 μονάδων, ενώ στο αγγλικό ο FTSE100 στις 6.768 μονάδες.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, χαμηλότεροι οι τζίροι από ό,τι χθες ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Λεωφ. Αθηνών.

Με μικρές απώλειες ο Γενικός Δείκτης, με μικρή άνοδο ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης καθώς υπερισχύουν ελαφρώς οι πωλητές στη δεικτοβαρή Coca Cola και στις τράπεζες.

Στον τραπεζικό κλάδο επικρατούν μεικτές τάσεις (λίγο πάνω η Eurobank, λίγο κάτω η Alpha Bank), σε μία ιδιαίτερα συντηρητική -μέχρι τώρα- συνεδρίαση με συναλλαγές/τζίρο πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου των δύο προηγούμενων ημερών (σε σύγκριση πάντα με τον μ.ο. του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος).

Ωστόσο χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν απόλυτα φυσιολογική την εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς ανάλογα επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που στην Αθήνα το ενδιαφέρον μονοπωλείται από τις εξελίξεις στο... τηλεοπτικό μέτωπο.

Ούτως ή άλλως, οι ίδιοι ανέμεναν την ενεργοποίηση των ξένων (και των... ξένων) για μετά τις 14:00-15:00, όταν θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οπως σημειωνόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο, η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση/θέσεις εργασίας, κάτι που προεξοφλείται πως θα επηρεάσει εν μέρει και την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Σε εύρος 5 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, με χαμηλό όριο τις 576 μονάδες, σε εύρος 6 μονάδων του FTSE25 με χαμηλό όριο τις 1.558 μονάδες. Μέχρι τώρα τεχνικά η εικόνα των δύο βασικών δεικτών δεν ακυρώνει την τάση των προηγούμενων δύο ημερών.

Από τον τραπεζικό κλάδο, στα 1,765-1,805 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, της μόνης που είναι κοντά προς την τιμή της τρίτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (των 2 ευρώ).

Στα 0,560-0,570 ευρώ η μετοχή της Eurobank (στο 1 ευρώ η τιμή της τρίτης αμκ), στο 0,21 της Εθνικής (στο 0,30 ευρώ η τιμή της τρίτης αμκ), στα 0,150-0,154 ευρώ της Πειραιώς (επίσης στο 0,30 ευρώ η αμκ).

Με περιορισμένης έκτασης πωλήσεις η μετοχή της Coca Cola, που υποχωρεί προς τα 19,650, με στήριξη λίγο χαμηλότερα στα 19,60 ευρώ.

Εως τα 7,425 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με λίγες ρευστοποιήσεις μετά τις 11:00, έως τα 8,47 νωρίτερα ο ΟΤΕ, επίσης λίγο μετά τις 11:00.

Ο τζίρος κυμαίνεται στα επίπεδα των 6 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν αλλάξει χέρια περίπου 6,4 εκατ. μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v