Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Με ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha προς τις 850 μονάδες

Με χαμηλό κόστος ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί μια πρώτη υπέρβαση των 850 μονάδων. Κέρδη για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Alpha Βank. Ξεχωρίζουν Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank Properties, ΜΙG. Aπώλειες για Coca Cola και Ελλάκτωρ.

Με αργούς ρυθμούς και ήπια θετικές μεταβολές κινούνται έως τώρα οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης η εικόνα δείχνει σχετικά ικανοποιητική μόνο όσον αφορά τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά από μια μικρή βουτιά μέχρι τις 839,53 μονάδες, δοκίμασε χαμηλή πτήση μέχρι τις 853,4 μονάδες και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κινείται στις 846,83 μονάδες με κέρδη 0,55%.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως η περίπτωση του Δρομέα, της Τράπεζας Αττικής και με λιγότερες συναλλαγές των Revoil, Φουρλή, ΕΒΖ και ΣΙΔΕΝΟΡ, το ενδιαφέρον δείχνει να επικεντρώνεται σε μετοχές του FTSE Large Cap, όμως οι συναλλαγές μόνο πειστικές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της Alpha Bank, όπου ο όγκος συναλλαγών ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια, η αμέσως πιο «δραστήρια» συναλλακτικά μετοχή είναι αυτή της Πειραιώς, με συναλλαγές που προσεγγίζουν τις 250.000 τεμάχια. Με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται η Εθνική και η MIG, ενώ μετά βίας προσεγγίζει τις 100.000 τεμάχια ο τίτλος του ΟΤΕ. Λίγο πάνω από τα 70.000 τεμάχια οι συναλλαγές για τη ΔΕΗ, ξεπερνούν τις 42.000 κομμάτια οι συναλλαγές του ΟΠΑΠ, ενώ πάνω από 31.000 τεμάχια είναι οι συναλλαγές στην Τέρνα Ενεργειακή.

Από πλευράς ποσοστιαίων μεταβολών, η ΕΕΕ, η Frigoglass και η Folli Follie Group κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες, ενώ από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζει το +4,14% για την Τέρνα Ενεργειακή. Με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται η Eurobank Properties και ο ΟΠΑΠ, όπως και ο τίτλος της Alpha Bank, ενώ μικρότερα κέρδη σημειώνουν Εθνική, η MIG και η ΔΕΗ.

Ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, προϊδεάζοντας ότι και σήμερα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ζητούμενο η υπέρβαση τουλάχιστον των 850 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v