Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα στο ΧΑ

Ήπια άνοδο σημειώνει η Σοφοκλέους. Διατηρείται το ενδιαφέρον για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Κέρδη άνω του 2% για την Εθνική. Μικρές απώλειες για τη μετοχή της Πειραιώς. Χαμηλός ο τζίρος των συναλλαγών. Στο επίκεντρο και ο Σόιμπλε.

Με μικρά κέρδη συνεχίζεται η βραχυπρόθεσμη αντίδραση στο Χ.Α. Βασικοί δείκτες και μετοχές άνοιξαν από υψηλότερες τιμές και στα πρώτα 10΄- 15΄ έδωσαν περιθώρια κατοχύρωσης θέσεων που αποκτήθηκαν από τα χαμηλά της Τρίτης, για να διολισθήσουν λίγο χαμηλότερα.

Περίπου στις 11.00 ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,45%-0,50% στο εύρος των 836-838 μονάδων και ο FTSE Large Cap με σχεδόν ίδιο ποσοστό λίγο πάνω από τις 285 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών μέτρια, στα επίπεδα του μέσου όρου των τελευταίων 3-4 συνεδριάσεων.

Ωστόσο, από τα ελάχιστα της συνεδρίασης στις 16/7 η απόδοση της αγοράς έφτασε μέχρι τα αρχικά υψηλά ημέρας, σχεδόν 80 μονάδες, και περίπου 18 μονάδες στα συμβόλαια του 25άρη.

Κοινή εκτίμηση είναι πως πρόκειται για βραχυπρόθεσμη, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα, αντίδραση, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει τον Γ.Δ. λίγο πάνω από τις 850 μονάδες και τον FTSE Large Cap προς τις 295 και δύσκολα προς τις 300 μονάδες.

Κίνηση διάρκειας 2-3, το πολύ 4 συνεδριάσεων, καθώς η αγορά -επί της ουσίας- δεν έχει καύσιμα και λόγους να κινηθεί πάνω από τις 900 μονάδες. Σε αυτήν τη φάση και έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί το πολιτικό και το οικονομικό σκηνικό.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Πειραιώς είναι αυτή που διόρθωνε λίγο στο 0,955 ευρώ, ενώ στην Εθνική επιχειρούνταν να απορροφηθεί η προσφορά που συνεχίζει να βγαίνει.

Αντιθέτως, η Alpha Bank εξακολουθεί να έχει τη σχετικά καλύτερη συμπεριφορά, με τρέχουσα τιμή κοντά σε αυτήν της ΑΜΚ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι συμμετείχαν στην αύξηση της Alpha Bank δεν έχουν εγκλωβιστεί σε καθοδικό κανάλι, δεν γράφουν υποαξίες.

Σημειώνουμε πως στην περίπτωση της Εθνικής η τιμή της μετοχής διορθώνει περίπου 40% σε διάστημα μηνός.

Ελαφρώς ανοδικά κινείται η μη τραπεζική τριάδα, με τον ΟΤΕ στα 6,26 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 6,36 ευρώ και τον τίτλο της ΔΕΗ στα 6,49 ευρώ. Με συγκριτικά καλές συναλλαγές, που παραπέμπουν σε διατήρηση του ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη τριάδα τίτλων.

Στα 4,21 ευρώ ο Μυτιληναίος, στο 0,295 η MIG, στα 2,92 ευρώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ η ΕΥΔΑΠ και η CC HBC στα 5,89 και στα 19,40 ευρώ αντίστοιχα.

Από τις 11.05 και μετά οι αγοραστές ανέβασαν λίγο τον πήχη, με τον Γ.Δ. να ενισχύεται κατά 0,79% στις 839,30 μονάδες, ενώ ο 25άρης ανεβαίνει 0,73% στις 286,11 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v