Δώστε τέλος στην ανοχή της ανομίας

Άραγε, τι συνεχίζει να εγκλωβίζει την κυβέρνηση στην παρούσα ανεκτική και στωική στάση της έναντι φαινομένων σήψης και ανομίας; Αφού αποδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος, τι την εμποδίζει να το αντιμετωπίσει;

Δώστε τέλος στην ανοχή της ανομίας
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν και η διαβόητη έκφραση του πληθωρικού αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε», αδικεί κατάφωρα κάθε πολίτη που δεν ενεπλάκη αμέσως ή εμμέσως στο πελατειακό και συντεχνιακό φαγοπότι, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάντια της χώρας, δεν παύει να αποτελεί τη μόνη μέχρι σήμερα επίσημη παραδοχή Έλληνα πολιτικού σχετικά με το «ποιοι τα έφαγαν».

«Τα έφαγαν», δε, σε καθεστώς πλήρους ανομίας, αδιαφάνειας και διακριτικής μεταχείρισης, αντίστοιχο εκείνου που καυτηρίασε χθες βράδυ ο ίδιος πολιτικός, λέγοντας: «Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας είναι η απόλυτη, χωρίς συζήτηση, χωρίς τεχνάσματα και χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις, εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος».

Όπως σημείωσε, «ζούμε ένα καθεστώς ανομίας που έχει πολλαπλές εκφάνσεις, από την έλλειψη παρέμβασης των δυνάμεων που επιβάλλουν τον νόμο μέχρι την έλλειψη ταχείας απονομής της δικαιοσύνης και τελικά σε πολιτικό επίπεδο, με μεγίστη ευθύνη όσων κυβέρνησαν τον τόπο, είτε συμπολιτευόμενοι είτε αντιπολιτευόμενοι».

Όσο εύστοχες όμως και εάν είναι αυτές οι -έως έναν βαθμό- αυτοκριτικές παρατηρήσεις του φίλτατου κ. Πάγκαλου, δεν παύουν να αποτελούν και ένα σαφές οξύμωρο.

Είναι ή δεν είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Πάγκαλος και εν τέλει ποιος κάνει «κουμάντο» σε αυτόν τον τόπο;

Όταν σημειώνει, σε χαιρετισμό του κατά την απονομή του βραβείου «Manager of the Year 2010» στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκη, ότι «δεν υπάρχει σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα ανοχή προς την παρανομία, με κανένα πρόσχημα και με κανένα επιχείρημα», τι ομολογεί, παρά την αδυναμία της χώρας μας και όσων κρατούν τα ηνία της να πράξουν το ίδιο;

Οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση, με πλέον πρόσφατο τον φίλτατο κ. Λοβέρδο, χθες βράδυ, ευλόγως εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο ανομίας που τόσο γλαφυρά περιγράφει.

Όμως, αντίστοιχα, ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο ανομίας εντάσσονται και όσα καθημερινά συναντούν οι πολίτες αυτής της χώρας στα υπουργεία, στις εφορίες, στους ΟΤΑ, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία και σε κάθε άλλον τόπο όπου παρατηρούνται φαινόμενα σήψης.

Εάν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αποδεχόμενος την ύπαρξη των φαινομένων αυτών, αποδέχεται ταυτόχρονα και την αδυναμία εξάλειψής τους από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, τι άλλο ομολογεί παρά την οριστική διολίσθηση της χώρας μας προς το χάος και την ανομία;

Πόσο «παράδοξα» πρέπει να γίνουν τα πράγματα, έως ότου κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί τους;

Άραγε, ποίου είδους πολιτικό κόστος συνεχίζει να εγκλωβίζει την κυβέρνηση στην παρούσα ανεκτική και στωική στάση της έναντι φαινομένων σήψης και ανομίας;

Εν τέλει, είναι θετικό το να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε το «πρόβλημα».
Πρέπει όμως να το αντιμετωπίζουμε και να το εξαλείφουμε.

Ειδάλλως, απλώς συμβάλλουμε στη διαιώνισή του και γινόμαστε συνεργοί άνομων πράξεων...



* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v