ΑΠΟΨΕΙΣ

Πτώχευση και δεύτερη ευκαιρία

Πτώχευση και δεύτερη ευκαιρία

Τι δυνατότητες υπάρχουν γι' αυτόν που πτωχεύει χωρίς δόλο, να λάβει μια δεύτερη ευκαιρία. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Γράφει ο Γιώργος Φλωράς.

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Bitcoin

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Bitcoin

Κάθε φάση ανόδου και υποχώρησης στην τιμή του bitcoin είναι πανομοιότυπη. Κάθε φορά λιγότερο απότομη, ενώ σε κάθε επόμενη φάση διαρκεί παραπάνω. Τι δείχνει η πορεία του κρυπτονομίσματος. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Τι αλλάζει στο νόμο για ξέπλυμα χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικού συστήματος

Τι αλλάζει στο νόμο για ξέπλυμα χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικού συστήματος

Βελτιώσεις και αλλαγές επιφέρει το νέο νομοθέτημα για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα πρόστιμα, οι νέες υποχρεώσεις και η αυστηροποίηση των μέτρων επιμέλειας. Γράφει ο Ιωάννης Σαρκής.

Εθνική Ασφαλιστική: Οι τέσσερις λόγοι που ανέβαλαν την πώλησή της

Εθνική Ασφαλιστική: Οι τέσσερις λόγοι που ανέβαλαν την πώλησή της

Γιατί η αγορά θεωρεί λογική την παράταση στη διαδικασία πώλησης της ασφαλιστικής. Τα ντεσού των προσφορών που υποβλήθηκαν, τα νέα δεδομένα για τον κλάδο και τα σενάρια για σημαντική διαφοροποίηση στο τίμημα.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Δεν είναι αντισυνταγματικό ό,τι δεν μας αρέσει

Δεν είναι αντισυνταγματικό ό,τι δεν μας αρέσει

Τι ορίζει το Σύνταγμα για «δεδηλωμένη», ψήφο εμπιστοσύνης, πρόταση δυσπιστίας, κυβέρνηση ανοχής. Η επιχείρηση ταύτισης των πολιτικών θέσεων με το Σύνταγμα και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μεγάλες επενδύσεις: Πολλή συζήτηση, μικρό αποτέλεσμα!

Οι λόγοι που κρατούν καθηλωμένες στο 12,5% του ΑΕΠ τις επενδύσεις. Το ΠΔΕ, τα πενιχρά σε μέγεθος εταιρικά deals και η εξάντληση έργων υποδομής. Γιατί ούτε ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν κάνει τη διαφορά. Γράφει ο Κ. Ανδρέου.

Οι «φυλές» υπέρ και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο διχαστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το θέμα θυμίζει πώς οδηγηθήκαμε σε εθνικές αποτυχίες. Οι καιροσκόποι, οι Ιφιγένειες και η ανεύθυνη στάση της ΝΔ. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

«Παναμερικανισμός» εναντίον... «Παλλατινισμού»

Οι διαφορές και τα κοινά σημεία στις ηγεσίες Βραζιλίας και Μεξικού. Οι πολιτικές ιδιαιτερότητες της Λατινικής Αμερικής και τι μπορεί να σημαίνουν για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πώς λειτουργεί η εξπρές εκκαθάριση υπερχρεωμένων εταιρειών

«Υπερόπλο» στα χέρια των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο νόμος «Δένδια» για την ταχεία ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων. Τι μπορούν να κάνουν οι εταιρίες. Η διαδικασία και η στρατηγική. Γράφει ο Γ. Ψαράκης

Γιατί μεγαλώνει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα

Η ακολουθούμενη μακροοικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Τραμπ ουσιαστικά διευκολύνει τους κύριους εμπορικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ (Κίνα, Γερμανία) να αυξήσουν περαιτέρω τις εξαγωγές τους. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το πολιτικό πρόβλημα είναι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»

Δύο φορολογικές τομές που θα φέρουν την ανάπτυξη

Τα δύο σενάρια για τον S&P και πώς θα τα εκμεταλλευτούμε

Η Δημοκρατία και οι νέοι εχθροί της

Στην Ελλάδα κανείς… δεν ζητά ποτέ «συγγνώμη»

Χρυσή χρονιά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση!

Βοηθά ο «λαϊκισμός» την οικονομική ανάπτυξη;

Πού είναι σήμερα οι ελίτ;

Νούνης: Κρίσιμο έτος για το θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης

Τα εμπορικά ακίνητα έχουν... μέλλον

v