ΑΠΟΨΕΙΣ

Έρχονται «καλύτερες μέρες» για τις εταιρίες με ΕΚΕ

Έρχονται «καλύτερες μέρες» για τις εταιρίες με ΕΚΕ

Αυξάνονται διαρκώς στην ΕΕ τα funds που επενδύουν με βάση κριτήρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τα οφέλη σε επίπεδο χρηματοδότησης και σε επίπεδο φήμης. Η «πηγή» των 129,5 δισ. ευρώ και ποιοι μπορούν να τη φτάσουν. Γράφει η Μ. Βασιλικού.

Η άλυτη εξίσωση και οι φιλόδοξοι στόχοι εξαγωγών

Η άλυτη εξίσωση και οι φιλόδοξοι στόχοι εξαγωγών

Γιατί ο στόχος αύξησης των εξαγωγών κατά 38% μέχρι το 2016 φαντάζει υπεραισιόδοξος. Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα στο νέο «αναπτυξιακό μοντέλο». Ο κίνδυνος των εισαγωγών και οι αλήθειες των αριθμών. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Οι ΗΠΑ, ο γερμανικός τσαμπουκάς και το... κούρεμα

Οι ΗΠΑ, ο γερμανικός τσαμπουκάς και το... κούρεμα

Οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και το «πρόβλημα» του ελληνικού χρέους. Γιατί το ΔΝΤ σκέφτεται την αποχώρηση από την Ε.Ε. Το διάλειμμα των γερμανικών εκλογών και η επόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Πώς το «κούρεμα» βγαίνει από την ατζέντα.

Στίγκλιτς: Το Ντιτρόιτ και η νέα ελίτ των προαστίων

Στίγκλιτς: Το Ντιτρόιτ και η νέα ελίτ των προαστίων

Την αύξηση των ανισοτήτων στις ΗΠΑ αντανακλά σύμφωνα με τον Τ. Στίγκλιτς η χρεοκοπία του Ντιτρόιτ. Η απομόνωση των ελίτ στα εύπορα προάστια και η εγκατάλειψη των λιγότερο ευνοημένων. Η πολιτική γκετοποίηση και η έλλειψη ευκαιριών.

Σύνδεση με Κύπρο-Ισραήλ: Από τη θεωρία στην... πράξη

Σύνδεση με Κύπρο-Ισραήλ: Από τη θεωρία στην... πράξη

Τεράστια η απόσταση μεταξύ της υπογραφής του MoU με Ισραήλ-Κύπρο και της υλοποίησης του υποθαλάσσιου καλωδίου σύνδεσης. Τι χρειάζεται για να προχωρήσει και ποιες είναι οι γεωπολιτικές προεκτάσεις. Το παράδειγμα Nabucco. Πώς πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Βαρουφάκης: Σε Κόσοβο μετατρέπεται η Ελλάδα

Η πολιτική που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετατρέπει την Ελλάδα σε Κόσοβο, ένα οικονομικό προτεκτοράτο της ΕΕ, δήλωσε στην Daily Telegraph o Γ. Βαρουφάκης. To ηθικό των Ελλήνων έχει καταρρεύσει, τόνισε.

«Κόκκινα δάνεια» και διδάγματα από το παρελθόν

Ζημίες έως και 33,5 δισ. ευρώ είναι πιθανόν να κληθούν να καλύψουν οι τράπεζες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Πόσα από αυτά καταλήγουν ανεπίδεκτα είσπραξης, πόσα κεφάλαια "εξαφανίζουν". Τι δείχνουν οι μελέτες. Γράφει ο Κ. Μελάς.

El-Erian: Επίπλαστη η ηρεμία στις ευρωπαϊκές αγορές

Tα έκτακτα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ κρύβουν τις δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η οικονομία της ευρωζώνης, εκτιμά ο El-Erian. Ο κίνδυνος να επιστρέψει η αστάθεια στις αγορές. Τα τέσσερα προβλήματα που ζητούν άμεσα λύση.

NYT: «Βλακεία» η τήρηση των κανόνων στην Ελλάδα

Στην καρδιά της κρίσης στην ευρωζώνη βρίσκεται μια κρίση δύο ηθικών, αυτής του Βορρά και αυτής του Νότου, σχολιάζει ο αρθρογράφος των New York Times, Roger Cohen. Η γερμανική λιτότητα, το ελληνικό βόλεμα και το χάσμα.

Το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και η λύση «πακέτο»

Στήριξη θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Τι ανταλλάγματα θα ζητήσει από την Αθήνα. Η προεδρία της Ε.Ε., οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας και η κοινή ατζέντα των δυο πλευρών. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Λέτα: Η συνταγή για «καλύτερη» Ευρώπη

Πώς θα γίνει η Ελλάδα κέντρο μεταφορών

Τα μυστικά του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

«Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος για αναδυόμενες»

Τράπεζες: Γιατί η ανακεφαλαιοποίηση δεν αρκεί

ΧΑ: Θετικοί δείκτες Vs χαμηλού τζίρου

Μπορεί να μιμηθεί η Ευρώπη τις ΗΠΑ του 1930;

Βαρουφάκης: Θα ήταν ολέθριο ένα "Grexit"

Ο Νότος απειλεί τη γερμανική ηγεμονία

Μωραϊτάκης: Αλλάζουν όλα στον τραπεζικό τομέα

v