Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία: Εγχώριοι επενδυτές ελέγχουν το 70% των ΑΠΕ

Η Ιταλία και η Γερμανία εξακολουθούν να είναι οι κύριοι ξένοι επενδυτές στη βιομηχανία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη γειτονική χώρα. Η συνολική δυναμικότητα των ηλιακών πάρκων στα τέλη του 2022 εκτοξεύτηκε κατά 38% σε ετήσια βάση.

Βουλγαρία: Εγχώριοι επενδυτές ελέγχουν το 70% των ΑΠΕ

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βουλγαρία συνεχίζει να κυριαρχείται κυρίως από εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι διατηρούν τον έλεγχο του 70% των εταιριών, σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση της βιομηχανίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εκπονήθηκε από το επιχειρηματικό και ειδησεογραφικό πρακτορείο SeeNext και τη δικηγορική εταιρία Gugushev & Partners Law Office.

Η ανάλυση καλύπτει 480 εγχώριες εταιρίες που ασχολούνται με τη λειτουργία, τη συντήρηση, την κατασκευή, τη μηχανική ή την ανάπτυξη έργων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και με την κατασκευή μπαταριών, κινητήρων, στροβίλων και άλλου εξοπλισμού για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των νέων εταιριών τείνει να μειώνεται: μόνο δύο νέες εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ιδρύθηκαν το 2022.

Η ανάλυση επισημαίνει ότι η Ιταλία και η Γερμανία εξακολουθούν να είναι οι κύριοι ξένοι επενδυτές στον τομέα αυτό. Στους πρώτους δέκα ξένους επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνονται επίσης εταιρίες από την Τσεχία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Τουρκία και την Ιαπωνία.

Όσον αφορά την πρόσφατα εγκατεστημένη ισχύ, τα φωτοβολταϊκά παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση. Η συνολική δυναμικότητα των ηλιακών πάρκων στη Βουλγαρία στο τέλος του 2022 εκτοξεύτηκε κατά 38,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία αλλαγή στις άλλες πηγές ενέργειας.

Κατά το προηγούμενο έτος, η Βουλγαρία προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες που εκφράζονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το θέμα αυτό αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί το επίκεντρο περαιτέρω αλλαγών στον Ενεργειακό Νόμο, σημειώνει η έκθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v