Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Delta Lloyd επιδιώκει να μαζέψει 1 δισ. ευρώ με προσφορά δικαιωμάτων

Η ολλανδική ασφαλιστική προσπαθεί να ανταποκριθεί στα νέα ρυθμιστικά πρότυπα. Εκτός της πώλησης μετοχών προχωρά και σε άλλα βήματα, ενώ έχει αναστείλει το τελικό μέρισμα για το 2015. Στοχεύει στην πληρωμή 130 εκατ. σε μέρισμα το 2016.

Η Delta Lloyd επιδιώκει να μαζέψει 1 δισ. ευρώ με προσφορά δικαιωμάτων

Η Delta Lloyd σχεδιάζει να συγκεντρώσει μέχρι και ένα δισ. ευρώ από πώληση μετοχών σε προσφορά δικαιωμάτων, καθώς η ολλανδική ασφαλιστική επιδιώκει να βελτιώσει το κεφάλαιό της προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα ρυθμιστικά πρότυπα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πώληση εγγυάται πλήρως μια ομάδα τραπεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρία με έδρα το Άμστερνταμ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει σύντομα μετά την 24η Φεβρουαρίου, αφού η Delta Lloyd δώσει στη δημοσιότητα τα ετήσια αποτελέσματά της. Όπως ανέφερε, το τελικό μέρισμα για το 2015 έχει ανασταλεί.

Η Delta Lloyd βρίσκεται το τελευταίο διάστημα υπό πίεση προκειμένου να διαβεβαιώσει τους επενδυτές πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις κεφαλαιακές απαιτήσεις μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε θα εφαρμοστεί η οδηγία Solvency II. 

«Κατανοούμε πως αυτή είναι μια σημαντική αύξηση κεφαλαίου (...) Αλλά αφού εκτελέσει αυτό το σχέδιο, η Delta Lloyd θα είναι κατάλληλα κεφαλαιοποιημένη και σωστά τοποθετημένη απέναντι στο νέο ρυθμιστικό καθεστώς», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Hans van der Noordaa, πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρίας.

Η προσφορά δικαιωμάτων, μαζί με άλλα βήματα στα οποία προχωρά η διοίκηση της εταιρίας, θα αυξήσει την αναλογία περίπου στο 175 με 180%, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Delta Lloyd έχει θέσει ως στόχο την πληρωμή μερισμάτων 130 εκατ. ευρώ σε μετρητά για το 2016.

Η Goldman Sachs θα αναλάβει το ρόλο του διεθνούς συντονιστή και θα κρατά τα βιβλία από κοινού με τις Merrill Lynch International και Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v