Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διαψεύδετε την ένταξη σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης;

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου, για απόδοση του «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες και ένταξη σε πιστοληπτική γραμμή. Ανακοίνωσε και επισήμως την εκλογική συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διαψεύδετε την ένταξη σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης;

Την εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε και επισήμως το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτή δεν είναι μία τακτικού τύπου συμμαχία αλλά στρατηγική επιλογή, «που προσπαθούμε να καταφέρουμε και στην Ευρώπη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αγωνιζόμαστε για ένα νέο προοδευτικό πόλο, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την Αριστερά και τους Πράσινους», ενώ έκανε ειδική αναφορά στη στενή πολιτική φίλη του, ηγέτη των Πρασίνων, Σκα Κέλερ.

Από το βήμα της εκδήλωσης πάντως, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σημερινές δηλώσεις του «προβεβλημμένου υποψηφίου της ΝΔ» Μπάμπη Παπαδημητρίου για ένταξη της χώρας σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

«Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι τα 37 δισ. που βρίσκονται ως μαξιλάρι ρευστότητας στο δημόσιο ταμείο να τα δώσει στις τράπεζες.

Κι όταν τον ρώτησαν πώς θα δανείζεται η χώρα, απάντησε ότι το σχέδιο Μητσοτάκη είναι να μπούμε σε γραμμή προληπτικής στήριξης. Δηλαδή να υπογράψει μνημόνιο με την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Αυτό είναι το σχέδιο των πολιτικών αντιπάλων μας, που αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά σιγά, από δηλώσεις στελεχών τους. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει την απευθείας αντιπαράθεση μαζί μου», είπε.

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει επίσημη απάντηση στον ελληνικό λαό: «Αυτό είναι το σχέδιό του; Αν ναι, να το πει στον ελληνικό λαό. Αν όχι, να διαψεύσει με καθαρό τρόπο τον υποψήφιο βουλευτή του.

Αν δεν απαντήσει, θα καταλάβουμε ότι αυτό είναι το σχέδιό του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v