Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σε ”outperform” αναβάθμισε η Eurobank Sec

Σε ανοδική αναθέωρηση της σύστασης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ”outperform” προχώρησε η Eurobank Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου, στην οποία αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας. Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 34 ευρώ θέτει για τη μετοχή η Eurocorp σε σημερινό report.

Εθνική: Σε ”outperform” αναβάθμισε η Eurobank Sec
Σε ανοδική αναθέωρηση της σύστασης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ”outperform” προχώρησε η Eurobank Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου.

Η Eurobank Securities σημειώνει πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά 6,3%.

Συμπληρώνει δε, πως προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης για τα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 25,9% για την περίοδο 2004-2007.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 θα παρουσιάσουν αύξηση 6,3%, στα 1,87 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τράπεζας αποτελούν σαφή ένδειξη ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους της.

Επίσης, προβλέπει ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα υπεραποδώσει προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών, ως ένας σημαντικός ”παίκτης” της αναδιάρθρωσης της εγχώριας αγοράς, που έχει παράλληλα σημαντική παρουσία σε αναπτυσσόμενες περιοχές της ΝΑ Ευρώπης.

-----

Παράλληλα, νέα υψηλότερη τιμή – στόχο τα 34 ευρώ έναντι προηγούμενης τιμής στα 32 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Eurocorp σε σημερινό report (08/07/05), ενώ διατηρεί τη σύσταση ”add”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της τάξεως του 15%.

Παράλληλα τονίζει ότι παράμετροι-κλειδιά που υπογραμμίζουν την αποτίμηση της αποτελούν η μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 26%, ο μεσοπρόθεσμος ρυθμός ανάπτυξης 5% και το 9% κόστος του κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v