Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ και Cosmote (upd)

Την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ, αλλά και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία παραμένει top pick της παράλληλα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαΐου και τίτλο ”Πλησιάζοντας το σημείο καμπής”. Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” επαναδιατυπώνει η χρηματιστηριακή και για την Cosmote.

Π&Κ: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ και Cosmote (upd)
Την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ, αλλά και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΤΕ (η οποία παράλληλα παραμένει μεταξύ των top pick της), σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαΐου και τίτλο ”Πλησιάζοντας το σημείο καμπής”.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανάλυση με ημερομηνία 25 Μαΐου και τίτλο ”Σταθερό τρίμηνο, θετική η μεσοπρόθεσμη προοπτική”, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ (κατά 15,5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα) και τη σύσταση ”overweight” για την Cosmote.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 27 Μαΐου στα 14,74 ευρώ και της Cosmote στα 14,62 ευρώ.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στον ΟΤΕ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τους μειωμένους κινδύνους στην υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, δεδομένου ότι τα ”κομμάτια του παζλ” σταδιακά μπαίνουν στη θέση τους.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η περίπτωση του ΟΤΕ αποτελεί μία από τις τελευταίες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης (για τον κλάδο) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός το οποίο δημιουργεί ενδιαφέρον για αρκετούς ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές.

Η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ, τα χαρακτηρίζει ”ικανοποιητικά”.

Αναφέρεται δε στις ”ισχυρές” επιδόσεις από τις Cosmote και RomΤelecom, αλλά και στην επιβράδυνση της ”αδυναμίας” που κατέγραψε η εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Σε ό,τι αφορά την Cosmote, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ χαρακτηρίζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου ”ισχυρά”, επισημαίνοντας το ”δυνατό” περιθώριο EBITDA, τις χαμηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες τριμήνου (οι οποίες στο περυσινό πρώτο τρίμηνο ήταν αυξημένες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων) και τη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην αγορά της Αλβανίας.

Παράλληλα, εκτιμά πως η επερχόμενη ενοποίηση των εταιριών κινητής σε Βουλγαρία και Σερβία θα υποστηρίξει μια υψηλότερη του μέσου όρου ανάπτυξη για την Cosmote μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v