Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Οι αναλυτές ομολόγων για την εθελούσια έξοδο

”Γενναιόδωρη” χαρακτηρίζουν αναλυτές οίκων αξιολόγησης την προσφορά που περιλαμβάνει προς του εργαζόμενους το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, ενώ επισημαίνουν τις συνέπειες από τυχόν αύξηση του δανεισμού του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Οι αναλυτές ομολόγων για την εθελούσια έξοδο
Προβλήματα στους κατόχους ομολόγων του ΟΤΕ είναι πιθανόν να δημιουργήσει το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς ομολόγων, καθώς, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, εκτιμούν ότι το κόστος πιθανόν θα διαμορφωθεί στο 1,5 δισ. ευρώ.

Αν ο ΟΤΕ επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει το σχέδιο με νέο δανεισμό- κάτι που φαντάζει και ως το πιθανότερο ενδεχόμενο-, τονίζουν οι αναλυτές, οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής του ικανότητας είναι πιθανόν να δεχτούν πλήγμα.

”Είναι δύσκολο να προβλεφθεί επακριβώς πως οι οίκοι αξιολόγησης θα αντιδράσουν σε αυτό, αλλά οπωσδήποτε βλέπω πιθανότερη την καθοδική κίνηση των ομολόγων του ΟΤΕ, παρά την ανοδική”, είπε στο Dow Jones Ο Shaunn Griffiths, αναλυτής του κλάδου τηλεπικοινωνιών της ING Bank.

Δεδομένων των θεμελιωδών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ δεν υπάρχει πολύς χώρος για περαιτέρω ”σφίξιμο” των spreads των αποδόσεων, αν και μια διεύρυνση της τάξης των 10 μονάδων βάσης είναι σίγουρα πιθανή”, προσέθεσε ο ίδιος.

Αντίστοιχη είναι και η θέση των Risk Deutsch και jean- Yves Guilbert της BNP. Σύμφωνα με αυτούς η προσφορά που έκανε ο Οργανισμός είναι ”γενναιόδωρη” και ενδέχεται να προκαλέσει πίεση στην πιστωτική αξία του ΟΤΕ.



Η Moody’s έχει θέσει την αξιολόγηση Baa1 για τα ομόλογα του ΟΤΕ, ενώ η Standard & Poor’s έχει υιοθετήσει την αξιολόγηση BBB+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v