Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Outperform” για Cosmote τώρα η Goldman Sachs

Σε ”outperform” από ”in line” αναβαθμίζει τη σύσταση για την Cosmote η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, ενώ η σύσταση για τον ΟΤΕ παραμένει ”in line”. Αισιοδοξία για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Cosmote και επιφύλαξη για την αναδιάρθρωση στον ΟΤΕ.

”Outperform” για Cosmote τώρα η Goldman Sachs
Σε ”outperform” από ”in line” αναβαθμίζει τη σύσταση για την Cosmote η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, ενώ η σύσταση για τον ΟΤΕ παραμένει ”in line”.

Ο οίκος, αφού επισκέφτηκε την Αθήνα και συνομίλησε με τους οικονομικούς διευθυντές των εταιριών ΟΤΕ, Cosmote, Tellas και Q Telecom, προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση της σύστασης για τη θυγατρική του ΟΤΕ, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό να ωφεληθεί βραχυπρόθεσμα από τις πρόσφατες τάσεις στην ελληνική αγορά, καθώς και λόγω του ότι βλέπει αυξημένη την πιθανότητα διανομής εκτάκτου μερίσματος.

Το έκτακτο αυτό μέρισμα εκτιμάται ότι (σύμφωνα με το πλέον αισιόδοξο σενάριο) είναι πιθανό να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ επιπλέον του κανονικού μερίσματος των 195 εκατ. ευρώ. Έτσι, αναφέρει ο οίκος, το συνολικό μέρισμα θα ανέλθει σε 2,1 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας τη συνολική μερισματική απόδοση στο 15%.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, δεν αναμένεται βραχυπρόθεσμα κάποια κάμψη στην κερδοφορία της Cosmote, αφού η εταιρία ”διατηρεί την ηγετική της θέση, έχοντας αυξήσει το μερίδιο αγοράς κατά το α΄ εξάμηνο του 2004 σε 37,7%”.

Ωστόσο, αναφέρει η Goldman Sachs, το μέλλον είναι κάπως νεφελώδες, λόγω της επιθετικής στάσης της ρυθμιστικής επιτροπής αναφορικά με τις μειώσεις στα τέλη τερματισμού.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η Goldman Sachs υποστηρίζει πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν εμφανίζει ακόμη βεβαιότητα, καθώς ο Οργανισμός είναι ακόμη μπλοκαρισμένος στις τριμερείς διαπραγματεύσεις (με συνδικάτα και κυβέρνηση).

Ο οίκος χαρακτηρίζει ”απίθανο” το ενδεχόμενο ο ΟΤΕ να απορροφήσει την Cosmote, καθώς υπολογίζει την αξία του 41% της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε παραπάνω από 1,9 δισ. ευρώ. Η καταβολή ενός τέτοιου ποσού εκ μέρους του ΟΤΕ, λέει, θα κατέστρεφε την πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού.

Κατά τις συναντήσεις του οίκου στην Αθήνα, τόσο η διοίκηση του ΟΤΕ όσο και αυτή της Cosmote ανέφεραν την πιθανότητα πώλησης - μεταβίβασης του ενεργητικού του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία της Βουλγαρίας και της FYROM προς την Cosmote.

Η μετοχή της Cosmote έκλεισε τη συνεδρίαση της 20ής Οκτωβρίου στα 14,90 ευρώ, ενώ αυτή του ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v