Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δηλώσεις Π. Βουρλούμη για μέρισμα

Παρά το γεγονός ότι το ύψος του προτεινόμενου μερίσματος του ΟΤΕ για τη χρήση του 2003 είναι στο μισό από το προηγούμενο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ επεσήμανε πως η μερισματική απόδοση παραμένει ”καλή” σε σχέση τόσο με τις ομοειδείς εταιρίες όσο και με τις υπόλοιπες εισηγμένες στο Χ.Α.

ΟΤΕ: Δηλώσεις Π. Βουρλούμη για μέρισμα
Στην ”καλή” μερισματική απόδοση αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report (με ημερομηνία 21 Μαΐου 2004), κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής συνδιάσκεψης ο κ. Βουρλούμης επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι το προτεινόμενο για τη χρήση του 2003 μέρισμα που θα διανείμει ο ΟΤΕ, ύψους 0,35 ευρώ, είναι το μισό από το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης, η μερισματική απόδοση παραμένει καλή σε σύγκριση τόσο με τις ομοειδείς επιχειρήσεις όσο και σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χ.Α.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ επεσήμανε παράλληλα πως η διοίκηση δεν ”δεσμεύεται από το παρελθόν”.

Η χρηματιστηριακή πάντως τονίζει πως αναμένει τον αναλυτικό ισολογισμό του 2003 προτού προχωρήσει σε συμπεράσματα όσον αφορά στις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης, ενώ προσθέτει πως καταλύτη σε μεσοπρόθεσμο διάστημα αναμένεται να αποτελέσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία ανακοινώνονται στις 27 Μαΐου, ενώ ακόμα πιο σημαντικό θεωρεί το conference call που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως όπως δήλωσε ο κ. Βουρλούμης στο Bloomberg, ”ακόμη και αν τα κέρδη ήταν δεκαπλάσια, το ύψους του προτεινόμενου μερίσματος δεν θα ήταν υψηλότερο”.

Παράλληλα, και σύμφωνα πάντα με την Εγνατία ΑΧΕ, ο διεθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ συμπλήρωσε πως το προτεινόμενο μέρισμα είναι ”πολύ καλό” και πως αποτελεί μια καλή αρχή για το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v