Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες ξένων οίκων για την... τιμή του ΟΤΕ

Στην ποδιά του ΟΤΕ σφάζονται οι ξένοι οίκοι, καθώς σε απάντηση της έκθεσης ”βόμβα” της Citigroup, ήλθε αντίστοιχη έκθεση της Morgan Stanley με την οποία δίνει τιμή - στόχο τα 12,20 ευρώ. Νωρίτερα, η Citigroup υποβάθμισε τη τιμή - στόχο στα 9,3 ευρώ (από 12,5), διατύπωντας σύσταση ”sell”.

Κόντρες ξένων οίκων για την... τιμή του ΟΤΕ
Στην ποδιά του ΟΤΕ σφάζονται οι ξένοι οίκοι, καθώς σε απάντηση της έκθεσης ”βόμβα” της Citigroup, ήλθε αντίστοιχη έκθεση της Morgan Stanley με την οποία δίνει τιμή - στόχο τα 12,20 ευρώ.

Η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση διατηρεί τη σύσταση equal weight, όπως και την τιμή των 12,20 ευρώ την οποία έχει θέσει για τη μετοχή του ΟΤΕ από τις 16 Ιανουαρίου 2004.

Νωρίτερα, ο διεθνής οίκος Citigroup σε έκθεση με ημερομηνία 19 Μαίου 2004 με τίτλο ”Μισοτελειωμένες δουλειές είχε αναθεωρήσει καθοδικά την τιμή στόχο στα 9,3 ευρώ από 12,5 ευρώ, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”sell” (πώληση) από ”hold” (διακράτηση), παραθέτοντας 5 λόγους.

Ως λόγους για την υποβάθμιση της μετοχής η Citigroup αναφέρει το δύσκολο περιβάλλον στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας, τον αργό ρυθμό αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου του στο εξωτερικό, τον κίνδυνο για μείωση του μερίσματος και υπερπροσφορά μετοχών, το αδικαιολόγητο premium του τίτλου, καθώς και την αβεβαιότητα για τη νέα διοίκηση.

Ειδικότερα για τη διοίκηση, η Citigroup αναφέρει πως η αλλαγή κυβέρνησης είχε ως αποτελεσμα τον τρίτο διευθύνοντα σύμβουλο για τον ΟΤΕ μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, ενώ επισημαίνει ότι ο διορισμός αυτός συνοδεύεται από κάποια αβεβαιότητα σχετικά με την τελική διοικητική δομή του Οργανισμού.

Η Morgan Stanaley εκφράζει τις εκτιμήσεις της για το τρίμηνο του ΟΤΕ, το οποίο ανακοινώνεται στις 27 Μαΐου. Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου σύμφωνα με τη Morgan Stanley θα δείξουν ότι η πίεση στην κινητή τηλεφωνία συνεχίζεται, τόσο σε επίπεδο κόστους, όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Συγκεκριμένα ο οίκος αναμένει ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 1,248 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,5%, τα EBITDA στα 470 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,4% και τα καθαρά κέρδη στα 75 εκατ. ευρώ έχοντας σημειώσει κάμψη κατά 31%.

Όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, οι ικανοποιητικοί ρυθμοί αύξηση των εσόδων και των EBITDA θα πρέπει να αποδοθούν στην ενοποίηση της RomTelecom. Αντίστοιχα, συμπληρώνεται, η πλήρης ενοποίηση της ρουμανικής εταιρίας επηρεάζει αρνητικά τα καθαρά κέρδη.

Τα κυριότερα ρίσκα σχετικά με την αποτίμηση που υιοθετεί ο οίκος, σχετίζονται με την ένταση του ανταγωνισμού στη σταθερή τηλεφωνία και με την αντικατάσταση αυτής από την κινητή. Επίσης, παράγοντας ρίσκου είναι οι πενιχρές επιδόσεις των δραστηριοτήτων τοου ΟΤΕ στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v