Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τα 3,91ευρώ τιμή στόχος για Σαράντη

Στην έκθεσή της με τίτλο ”Μια ελκυστική περίπτωση” και ημερομηνία 16 Μαΐου, η Alpha Finance δίνει ως δίκαιη τιμή στόχο τα 3,91 ευρώ για την Γρ. Σαράντης, καθώς και τη σύσταση outperform.

Alpha Finance: Τα 3,91ευρώ τιμή στόχος για Σαράντη
Τα 3,91 ευρώ θεωρεί ως δίκαιη τιμή στόχο για την Γρ. Σαράντης η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Μαΐου, δίνοντάς της παράλληλα σύσταση ”outperform”, καθώς θεωρεί ελκυστική την τιμή της μετοχής της εταιρίας στα τωρινά επίπεδα.

Στην έκθεσή της για τη Γρ. Σαράντης η Alpha Finance αναφέρει πως η θετική της εκτίμηση για τον όμιλο καλλυντικών, απορρέει κυρίως από το δυναμικό των ταμειακών εισροών, την ελκυστική αποτίμησή της έναντι των ανταγωνιστριών, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη.

Ένας από τους λόγους ανησυχίας για την πορεία της μετοχής της Γρ. Σαράντης, όπως εκτιμάται, αποτελεί το momentum ανάπτυξης από τις ξένες δραστηριότητές της.

Ωστόσο, αναφέρει η Alpha Finance, κρίνοντας από τον πληθυσμό των χωρών στις οποίες στοχεύει, αλλά και το δυναμικό ανάπτυξης των οικονομιών αυτών, οι κίνδυνοι που προκύπτουν είναι ”ανεκτοί”.

Η Alpha Finance επισημαίνει ότι οι τωρινές διεθνείς δραστηριότητες της Γρ. Σαράντης αντιστοιχούν στο 27% των συνολικών εσόδων, ενώ η διοίκηση σχεδιάζει να αυξήσει αυτή τη συνεισφορά στο 40% μέχρι το 2005, χωρίς να αποκλείεται και μια μεγάλη εξαγορά στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Όσον αφορά στην πορεία της εταιρίας στο 2003, η Alpha Finance εκτιμά ότι τα έσοδα του έτους θα σημειώσουν άνοδο 7,8% στα 236,5 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο των EBITDA αναμένεται αυξημένο κατά 16,5%. Τα καθαρά κέρδη της Γρ. Σαράντης για το 2003 υπολογίζονται από την Alpha Finance στα 9,4 εκατ. ευρώ, με άνοδο 6,6%.

Παράλληλα, αναφορικά με τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης της Γρ. Σαράντης, η Alpha Finance επικεντρώνεται στο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ήδη η εταιρία στο να διευρύνει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Τουρκία, μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v