Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Μπαράζ αναβαθμίσεων για κατασκευαστικές

Σε σημαντικές αναβαθμίσεις των συστάσεων για τις κατασκευαστικές ΓΕΚ, J&P Avax και Τέρνα προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή (25/4) ημερομηνία, όπου επισημαίνει την ιδιαίτερα θετική εικόνα του κλάδου λόγω των υψηλών ανεκτέλεστων υπόλοιπων, αλλά και των προοπτικών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τop pick του οίκου η μετοχή της ΓΕΚ.

HSBC: Μπαράζ αναβαθμίσεων για κατασκευαστικές
Σε σημαντικές αναβαθμίσεις των συστάσεων για τις κατασκευαστικές ΓΕΚ, J&P Avax και Τέρνα προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή (25/4) ημερομηνία, όπου επισημαίνει την ιδιαίτερα θετική εικόνα του κλάδου λόγω των υψηλών επιπέδων ανεκτέλεστου υπολοίπου.

Η ΗSBC αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ στα 14,4 ευρώ από 8,8 ευρώ, με σύσταση ”overweight”, ενώ επισημαίνει ότι η μετοχή είναι η κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο.

Επίσης, αναβαθμίζει τη σύσταση για την J&P Avax σε ”overweight” από ”neutral”, ενώ ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,3 ευρώ από 6,5.

Στα 15,5 ευρώ από 13,7 αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Τέρνα, με σύσταση ”overweight”.

Ωστόσο, ο οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Eλληνική Τεχνοδομική σε ”neutral” από ”overweight”, παρά την ενίσχυση της τιμής-στόχου στα 11,5 από 9,2 ευρώ.

Η HSBC τονίζει ότι οι αυξημένες δαπάνες υποδομών της Ελλάδας έχουν οδηγήσει τα ανεκτέλεστα υπόλοιπα των κατασκευαστικών σε επίπεδα-ρεκόρ, τα οποία εκτιμά στα 7,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα περιθώρια EBIT των κατασκευαστικών θα παραμείνουν υπό πίεση, με μέσο όρο 6,4% το 2007-09.

Ωστόσο, οι πρόσφατες αναθέσεις αυτοχρηματοδοτούμενων έργων ύψους 7 δισ. ευρώ περίπου οδηγούν την HSBC σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία των ελληνικών κατασκευαστικών, ενώ στήριξη αναμένεται να παράσχει και η ενίσχυση της παρουσίας των ομίλων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα ανατεθούν έως το 2008 συμβάσεις για έργα ύψους 3 δισ. ευρώ, επιπροσθέτως των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων που έχουν ήδη ανατεθεί. Επίσης, η HSBC εκτιμά ότι θα ανατεθούν περαιτέρω έργα υποδομών μικρότερης κλίμακας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, μέσω των ΣΔΙΤ κατά την περίοδο 2007-09.

Σε γενικές γραμμές, επισημαίνει η HSBC, η Ελληνική Τεχνοδομική κυριαρχεί στις εγχώριες κοινοπραξίες συμμετέχοντας (με μερίδια από 15,5% έως 55%) στα έξι από τα οκτώ αυτοχρηματοδοτούμενα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ έως τώρα. Ακολουθεί η J&P Avax με μεγάλη συμμετοχή (μερίδια από 11,2% έως 30,8%) στα τέσσερα από τα οκτώ έργα.

Τέλος, κατά την περίοδο 2009-15, η HSBC εκτιμά ότι θα ανατεθούν έργα ύψους 10 δισ. ευρώ από το Δ’ ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O οίκος εκτιμά ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές προσφέρουν καλύτερη εικόνα κερδοφορίας έναντι των διεθνών εταιριών του κλάδου, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξεως του 35,3%.

Για ΓΕΚ - Τέρνα

Ειδικότερα, η HSBC εκτιμά ότι η ΓΕΚ θα εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, των EBITDA και των κερδών ανά μετοχή κατά 26%, 25% και 27% αντίστοιχα την περίοδο 2006-09.

Η μετοχή της Τέρνα, επισημαίνει ο οίκος, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ”παίξει” ένας επενδυτής τόσο στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο όσο και στην πολλά υποσχόμενη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλάδος στον οποίο έχει παρουσία μέσω της Τέρνα Ενεργειακής, θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη ΓΕΚ, με μέση ετήσια αύξηση των πωλήσεων και των EBITDA κατά 50% και 53% αντίστοιχα κατά την περίοδο 2006-09.

Επισημαίνει ότι η ΓΕΚ είναι η κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο και αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 14,4 ευρώ από 8,8 ευρώ (συνολική απόδοση 22%), με σύσταση ”overweight”, ενώ επισημαίνει ότι η μετοχή είναι η κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο.

Στα 15,5 ευρώ από 13,7 αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Τέρνα, με σύσταση ”overweight”.

Για J&P Avax

Η HSBC εκτιμά ότι η J&P Avax θα εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, των EBITDA και των κερδών ανά μετοχή κατά 22%, 21% και 28% αντίστοιχα, την περίοδο 2006-09.

Όπως αναφέρει, η εταιρία έχει παρουσία κυρίως στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, με το 63% της αξίας της να απορρέει από κοινοπραξίες.

Αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή σε ”overweight” από ”neutral”, ενώ ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,3 ευρώ από 6,5.

Για Ελληνική Τεχνοδομική

Η HSBC εκτιμά ότι η Ελληνική Τεχνοδομική θα εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, των EBITDA και των κερδών ανά μετοχή κατά 21%, 23% και 39% αντίστοιχα, την περίοδο 2006-09.

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η διαφάνεια είναι κάτω των στάνταρντ του κλάδου στην Ελληνική Τεχνοδομική.

Η HSBC υποβαθμίζει τη σύσταση για την Eλληνική Τεχνοδομική σε ”neutral” από ”overweight”, παρά την ενίσχυση της τιμής-στόχου στα 11,5 από 9,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v