Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τα 4 top-picks σε Small & Mid Caps

Τις μετοχές της Fourlis, της Intralot, της Νεοχημικής και της Frigoglass ξεχωρίζει η Deutsche Bank ως τις κορυφαίες επιλογές στα Small & Mid Caps σε έκθεση (6/02) με τίτλο ”Emerging growth picks”.

Deutsche Bank: Τα 4 top-picks σε Small & Mid Caps
Τις μετοχές της Fourlis, της Intralot, της Νεοχημικής και της Frigoglass ξεχωρίζει η Deutsche Bank ως τις εγχώριες κορυφαίες επιλογές στα Small & Mid Caps σε ανάλογη έκθεση (6/02) με τίτλο ”Emerging growth picks”.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή–στόχο τα 21 ευρώ για τη Frigoglass, τα 18,2 ευρώ για τον Fourlis, τα 33,1 ευρώ για την Intralot και τα 20 ευρώ για τη Νεοχημική. Η σύσταση για τις 4 μετοχές είναι ”buy”.

Στους παράγοντες που δύνανται να ωθήσουν υψηλότερα την αποτίμηση της Frigoglass, ο διεθνής οίκος συγκαταλέγει την παγκόσμια γεωγραφική επέκταση, τη διασπορά στην πελατειακή βάση και τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρίας.

Όπως αναφέρει, στην τιμή-στόχο των 21 ευρώ δεν περιλαμβάνεται επιπλέον περιθώριο ανόδου κατά περίπου 3 ευρώ από την πιθανή επέκταση στην Αμερική. Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή θα ξεπεράσει το 20% στην περίοδο 2005-8.

Για τον τίτλο του Fourlis η τράπεζα προτείνει αγορά λόγω του πλεονεκτήματος ”πρώτης κίνησης” που έχει στη διασπορά του εμπορικού σήματος ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια. Έχοντας ανοίξει μόλις 2 καταστήματα, η εταιρία μπορεί να καταγράψει μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή κοντά στο 40% στην περίοδο 2005-8.

Η Νεοχημική αξιοποιεί την περιφερειακή ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με το outsourcing στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων και χημικών πρώτων υλών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Deutsche Bank, η εταιρία μπορεί να καταγράψει μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή άνω του 50% στην περίοδο 2005-8.

Σε ό,τι αφορά την Intralot ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η εταιρία διαθέτει σημαντικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών παγκόσμια.

Παρά τις βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Τουρκία, η Intralot παραμένει μία από τις ταχέως πιο αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρίες, επισημαίνει η Citigroup που εκτιμά ότι η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή της εισηγμένης θα διαμορφωθεί στο 50% την περίοδο 2005-08.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, στο περυσινό focus list συμπεριλάμβανε τους τίτλους των Mέτκα, Γερμανός και Μπάμπης Βωβός. Από αυτές, έχει απομακρύνει τη μετοχή της Μπάμπης Βωβός και δίνει πλέον σύσταση ”hold”. Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η μετοχή χρειάζεται περαιτέρω καταλύτες για να αποκτήσει περιθώριο ανοδικής κίνησης. H τιμή-στόχος διατηρείται στα 30,1 ευρώ.

Η Μέτκα, η οποία συμπεριλαμβανόταν επίσης στο περυσινό focus list της Deutsche Bank, έχει υποβαθμιστεί σε ”hold” λόγω του ”ράλι” στη μετοχή, αλλά ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι δεν έχει δει αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα. Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 10,5 ευρώ.

Παράλληλα, η τράπεζα αναφέρεται και στις υπόλοιπες μετοχές που καλύπτει από τις ελληνικές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η Deutsche Bank διατηρεί συστάσεις ”sell” για τις μετοχές της Folli Follie και των ΚΑΕ, καθώς η τρέχουσα τιμή τους έχει υπερβεί τις τιμές-στόχους.

Ειδικότερα, η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Folli Follie διατηρείται στα 20,1 ευρώ έναντι τρέχουσας τιμής στις 2 Φεβρουαρίου στα 31,1 ευρώ. Αντίστοιχα, η τιμή-στόχος για τα ΚΑΕ παραμένει στα 13 ευρώ, έναντι τρέχουσας τιμής στις 2 Φεβρουαρίου στα 16,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v