Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Θετική για τα ελληνικά Small Caps

Ύστερα από έξι χρόνια υπεραπόδοσης έναντι των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Citigroup παραμένει αισιόδοξη για το outlook των ευρωπαϊκών μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης (200 εκατ. ευρώ-3 δισ. ευρώ) και της Ελλάδας ειδικότερα κατά το 2007. Επίσης, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ελκυστική τη Σοφοκλέους με βάση τις αποτιμήσεις και τα κέρδη. Θετική για ΕΛΤΕΧ και JP Άβαξ.

Citigroup: Θετική για τα ελληνικά Small Caps
Ύστερα από έξι χρόνια υπεραπόδοσης έναντι των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Citigroup παραμένει αισιόδοξη για το outlook των ευρωπαϊκών μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης (200 εκατ. ευρώ-3 δισ. ευρώ) και της Ελλάδας ειδικότερα κατά το 2007, όπως αναφέρει στο Greek Filter, με ημερομηνία 6/2/2007.

Μάλιστα ο διεθνής οίκος κατατάσσει την Ελλάδα ως την τρίτη πιο ελκυστική χώρα για τα Small Caps τον μήνα Φεβρουάριο, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει την πρωτιά και την Ιρλανδία τη δεύτερη θέση.

Αναφερόμενη στα ρίσκα, η Citigroup υπογραμμίζει τις αυξημένες αποτιμήσεις, την υποχώρηση της αγοράς, τις ”παγίδες” της ρευστότητας και το ενδεχόμενο υποβάθμισης των προβλέψεων για την κερδοφορία των εταιριών της κατηγορίας αυτής.

Η Citigroup αναφέρει ότι Ελλάδα, Γερμανία και Ιρλανδία είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, με βάση τις επιδόσεις τους όσον αφορά στις αποτιμήσεις και στα κέρδη. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, η Citigroup σημειώνει ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση είναι η φθηνότερη αγορά με Ρ/Ε 15,3x για τους επόμενους 12 μήνες – σε σχέση με την ιστορική της αποτίμηση.

Όμως, κρίνει ότι η ελληνική μικρή κεφαλαιοποίηση είναι λιγότερο ελκυστική όσον αφορά στην αναθεώρηση των κερδών και στις ”εκπλήξεις” στα οικονομικά μεγέθη των εταιριών της κατηγορίας αυτής.

Στο μεταξύ η Citigroup χαρακτηρίζει θετική τόσο για την ΕΛΤΕΧ όσο και για την JP Άβαξ την ανάληψη του έργου για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα-Τσακώνα από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι δύο εισηγμένες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η αξία που δημιουργείται για τους μετόχους κυμαίνεται μεταξύ των 50 και 70 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσό 0,4 ευρώ ανά μετοχή για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ και 0,8 για τη μετοχή της JP Άβαξ.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις, συνεχίζει η Citigroup, υποδηλώνουν περιθώρια ανόδου 5% και 10% από τις τιμές-στόχους που έχει θέσει ο διεθνής οίκος, δηλαδή τα 10,6 ευρώ για την ΕΛΤΕΧ και τα 7,26 ευρώ για την JP Άβαξ.

Παράλληλα, η Citigroup σημειώνει ότι η ΕΛΤΕΧ αποτελεί την κορυφαία επιλογή στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Όπως εκτιμά, o ονομαστικός εσωτερικός βαθμός αποδοτικότητας του έργου θα προσεγγίσει το 14%, ενώ το περιθώριο των προ τόκων και φόρων κερδών θα κυμανθεί στο 7%-9%.

Εξάλλου, ο διεθνής οίκος αναφέρει τη Σιδενόρ και την ΑΓΕΤ, μεταξύ άλλων, ως δυο από τις πιθανές προς εξαγορά εταιρίες.

Παράλληλα, αναφέρει έξι εγχώριους τίτλους ως πιθανούς για θετική έκπληξη στα αποτελέσματα τριμήνου, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, τον Φουρλή, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Όμιλο Μυτιληναίου, τον Τιτάνα και την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v