Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FXCM: Το ευρώ και πάλι πάνω από τα 1,460 δολάρια

Τα κέρδη του προσπαθεί να διατηρήσει το ευρώ, πάνω από το επίπεδο των 1.46 δολαρίων, στoν απόηχο δημοσιεύματος που θέλει τη Γερμανία είναι επιφυλακτική σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας,

Τα κέρδη του προσπαθεί να διατηρήσει το ευρώ, πάνω από το επίπεδο των 1.46 δολαρίων, στον απόηχο δημοσιεύματος που θέλει τη Γερμανία είναι επιφυλακτική σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και μετά τις δηλώσεις Juncker ο οποίος χαρακτήρισε το νόμισμα υπερτιμημένο, εκτιμά η FXCM.

Παράλληλα, σειρά μακροοικονομικών στοιχείων επηρεάζουν αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία, με ορατό τον κίνδυνο ρευστοποιήσεων κατά τις επόμενες συνεδριάσεις. Επιβαρυντικά στο ευρώ λειτούργησε και δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph που προειδοποιεί για ισχυρό πλήγμα στην «ευάλωτη» ΕΚΤ στην προσπάθεια της Κεντρικής Τράπεζας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης.

Στην Αυστραλία, η Κεντρική Τράπεζα, διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού για έβδομο συνεχόμενο μήνα στο 4,75%, όπως αναμενόταν.

Αν και δεν υπήρχε σημαντική διαφοροποίηση στο ύφος της ανακοίνωσης, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας φάνηκε να διατηρεί μια πιο επιφυλακτική στάση, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του δολαρίου Αυστραλίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κάτω από την περιοχή των 1,0700.

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συνεδρίασης θα βρεθούν σήμερα τα στοιχεία πληθωρισμού της Ελβετίας, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη και οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία.

Στις ΗΠΑ η προσοχή είναι στραμμένη στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής πίστης καθώς και στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke. Οι δηλώσεις Bernanke αποκτούν μεγαλύτερη σημασία μετά τα αδύναμα στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης στις ΗΠΑ. Στην αγορά ήδη κυριαρχεί η συζήτηση γύρω από την πιθανότητα ενός τρίτου γύρου μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης QE3 και η όποια ένδειξη για κάτι τέτοιο από τον Bernanke θα οδηγήσει το δολάριο σε κατακόρυφη πτώση. Με μικρή άνοδο διαπραγματεύονται τα futures των δεικτών στη Wall Street, ενώ ανάμεικτη είναι η τάση για τα εμπορεύματα, με το αργό να σημειώνει οριακή πτώση και τον χρυσό να κινείται σταθεροποιητικά.

Στον Καναδά αναμένονται τα στοιχεία των νέων αδειών στην αγορά κατοικίας καθώς και ο δείκτης Ivey PMI. Τέλος, στις ΗΠΑ αναμένεται στις 21:30 GMT η ομιλία του Fisher, μέλους της Fed.

Μικρή πτώση σημειώνουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των δεικτών στης Wall Street, ενώ σχεδόν αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των εμπορευμάτων σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v