Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το ευρώ, πάνω από τα $1,44

Σε υψηλό τριών εβδομάδων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς ξένος Τύπος και επενδυτές διαβλέπουν την πιθανότητα ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση χρέους μέχρι τα τέλη του μήνα. Αποκλιμακώνονται τα spreads.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς ο ξένος Τύπος, αλλά και οι επενδυτές διαβλέπουν την πιθανότητα ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση χρέους και μάλιστα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε τα 1,44 δολ. και διαπραγματεύεται στα 1,4414 δολ., ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει προβλέψεις trader από ασιατικές τράπεζες που «βλέπουν» άμεσα τα 1,45 δολ.

Αφορμή για την νέα ανοδική πορεία του δολαρίου αποτέλεσε δημοσίευμα της Wall Street Journal βάσει του οποίου την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση αξιωματούχων από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών στην Βιέννη, όπου επί τάπητος θα συζητηθεί το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης. Κατά την Wall Street Journal, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να δεχθεί αναβολή της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με εμπλοκή των ιδιωτών – που είναι και το βασικό του αίτημα – ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Ακόμη και ο Jean Claude Juncker μετά την συνάντησή του με τον Nicolas Sarkozy, δήλωσε πως στόχος είναι να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα spread του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στις 1.335 μονάδες βάσης, του 5ετούς στις 1.871 μ.β. και του 2ετούς στις 2.4211 μονάδες βάσης.

Το πενταετές CDS υποχωρεί κατά 43 μονάδες βάσης, στις 1.400 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v