Γεύσεις Ελλάδας από την ΑΒ Βασιλόπουλος

5+1 τοπικοί παραγωγοί μιλούν για την ελληνική γη και αποκαλύπτουν πώς τα προϊόντα τους εμπνέουν καθημερινά όλους εμάς που αγαπάμε το φαγητό.

Γεύσεις Ελλάδας από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Κάποια τοματίνια έχουν πιο «ηλιόλουστη» γεύση από κάποια άλλα. Κάποια τυριά είναι γεμάτα αρώματα του βουνού. Κάποια κρασιά ψιθυρίζουν τοπικούς μύθους με κάθε γουλιά τους. Κάποιες εμπειρίες έχουν τη δυνατότητα να μας ταξιδέψουν. Και κάποια προϊόντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γη και τους ανθρώπους που τα καλλιέργησαν. Αυτό είναι, άλλωστε, το στοιχείο που κάνει κάποια προϊόντα να ξεχωρίζουν, όχι μονάχα στα ράφια των καταστημάτων αλλά και στο τραπέζι μας.

Τα τοπικά προϊόντα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του Έλληνα καταναλωτή κι έχουν «γράψει» στην αγοραστική του συνείδηση. Έτσι, όλο και πιο συχνά, επιλέγει να στηρίζει εταιρείες που έχουν χτίσει σχέσεις ζωής με τους Έλληνες Παραγωγούς και που είναι βαθιά δεμένες με τον τόπο μας, αλλά και τον διατροφικό μας πολιτισμό. Μία από αυτές είναι και η ΑΒ Βασιλόπουλος που στα καταστήματά της φέρνει τα πιο εκλεκτά προϊόντα, για να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε γεύσεις Ελλάδας στο τραπέζι μας, κάθε μέρα.

Μαζί με την ΑΒ, ταξιδεύουμε στη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας, στο Θρακικό Πέλαγος, στην εύφορη Σάμο, στο Ζωτικό Ιωαννίνων, στις Ρίζες Αρκαδίας και στο Κολυμβάρι Χανίων για να γνωρίσουμε τους «δικούς» της Έλληνες Παραγωγούς.

Κρασιά «Αμπελόεις» από τη Νέα Πέραμο Καβάλας

«Προσωπικά δεν μπορώ να με φανταστώ πουθενά αλλού, μόνο σε αυτήν την μαγευτική τοποθεσία, ανάμεσα σε γη, ουρανό και θάλασσα. Τα κρασιά μας όμως θα ήθελα να βρίσκονται παντού, στα ποτήρια όλου του κόσμου.», σημειώνει ο Βαγγέλης Τσόλας, Ιδιοκτήτης του οικογενειακού οινοποιείου «Αμπελόεις», μέλους του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανήκουμε στις «επιλογές» της ΑΒ. Μια αλυσίδα που επιλέγει πάντα τα καλύτερα, με αυστηρά κριτήρια και πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή. Η εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει η ΑΒ και η προβολή των προϊόντων μας στην κάβα της έχει βοηθήσει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα των κρασιών μας και στην κατανάλωσή τους.».

Ψάρια «ΜΑΝΙΟΣ» από το Θρακικό πέλαγος

«Αυτή η δουλειά είναι το πάθος μου. Καθετί που κρύβει η θάλασσα, τα δέχομαι πάντα ταπεινά. Γιατί η θάλασσα στο τέλος της ημέρας, μας ανταμείβει με εκλεκτά ψάρια.», αναφέρει ο Γιάννης Μανιός, Ψαράς-Κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους «Στέφανος Μανιός».

Στο ιχθυοπωλείο της ΑΒ Βασιλόπουλος θα βρούμε τα καλύτερα του Θρακικού Πελάγους. «Τι άλλο… Φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τη θάλασσα. Γαύρο, σαρδέλα, κολιό, γόπα, σκουμπρί. Ό,τι καλό έχει κάθε εποχή!», συμπληρώνει.

Τοματίνια τύπου cherry, με τον διακριτικό τίτλο Tomaccini, από την Σάμο

«Το πιο απλό είναι και το πιο νόστιμο λέγαν οι παλιοί. Και φυσικά είχαν δίκιο! Λίγο χοντρό αλάτι, ένα λευκό ή κίτρινο πικάντικό τυρί, ένα καλό παξιμάδι και ένα ζουμερό σαμιώτικο τοματίνι αρκούν. Η φιλοσοφία της απλότητας και της διατροφικής αξίας μαζί, σε έναν πολύτιμο καρπό.», λέει για την pop star των οπωροκηπευτικών, τομάτα τύπου ελιάς, ο Γρηγόρης Γερασίμου, Έμπορος και Παραγωγός φρουτολαχανικών.

«Χωρίς την ΑΒ, δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα! Η διορατικότητα των ανθρώπων της μας βοήθησε να αναπτυχθούμε και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα που σήμερα μας εμψυχώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.», εξηγεί.

Τυροκομικά Προϊόντα «Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος» από το Ζωτικό Ιωαννίνων

«Οι κτηνοτρόφοι μας εργάζονται συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να μας δώσουν ό,τι πιο πολύτιμο: το γάλα των ζώων τους. Αυτό που εμείς στη συνέχεια θα μεταποιήσουμε -με απόλυτο σεβασμό και τεχνογνωσία- για να παράγουμε τυριά, τα οποία θα ωριμάσουν με αγάπη και υπομονή.», δηλώνει η Σοφία Πετράτου, Ιδρυτικό Στέλεχος-Τυροκόμος «Τυροκομείου Πάπιγκο», αποκλειστικό τυροκομείο της εταιρείας τυροκομικών Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος.

«Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι μία εταιρεία ανθρώπινη, που ακούει ουσιαστικά τις ανάγκες μας και πιστεύει στο όραμά μας. Μας βοηθά, μέσα από την τεχνογνωσία και τους εξειδικευμένους συμβούλους που μας παρέχει, να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να συνεχίσουμε με σιγουριά να κάνουμε τις ιδέες μας, πράξη.».

Κρασί «Κτήμα Τσέλεπου» από τις Ρίζες Αρκαδίας

«Στο αμπέλι «δέχεσαι» τα τερτίπια της φύσης με ευλάβεια. Όπως συνηθίζει να λέει και ο πατέρας μου: Τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο. Όμως τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι!», λέει ο οινολόγος και ιδιοκτήτης-παραγωγός του Κτήματος Τσέλεπου, Άρης Τσέλεπος.

«Έχουμε δει στην πράξη την ιδιαίτερη βάση που δίνει η ΑΒ Βασιλόπουλος στην ανάπτυξη ενός πολύ ποιοτικού και ολοκληρωμένου portfolio στο αντικείμενο του κρασιού. Για εμάς είναι ένας σταθερός συνεργάτης. Ένας συνεργάτης που -με απόλυτο επαγγελματισμό- μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε το προϊόν μας σε επαφή με μία ευρεία γκάμα καταναλωτών. Και σίγουρα μας προσφέρει τη σιγουριά να συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας για μελλοντικές επενδύσεις και για την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγής.», αναφέρει ο Άρης Τσέλεπος.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την «Terra Creta» και το Κολυμβάρι Χανίων

«Η παραγωγή του ελαιόλαδου είναι πολύ απαιτητική. Αλλά ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο και το πιο συναρπαστικό, ταυτόχρονα; Tο ελαιόλαδο -και ειδικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο- είναι ένα φυσικό προϊόν, στο οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση εφόσον έχει παραχθεί.», αναφέρει ο Φώτης Σούσαλης, Γενικός Διευθυντής στην Terra Creta.

«Η συνεργασία μας με την ΑΒ ξεκίνησε το 2005 μετά από το πρώτο και πολύ σπουδαίο διεθνές βραβείο ποιότητας που λάβαμε στην Γερμανία. Από τότε, αυτή η πολύτιμη σχέση μεγαλώνει, μαζί με την εταιρεία μας. Και χάρη σε αυτή την σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εξέλιξης, το πολυβραβευμένο ελαιόλαδό μας, φτάνει στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.», συμπληρώνει.

Η ελληνική γη μάς παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε ένα γεμάτο, θρεπτικό και γευστικό τραπέζι κάθε μέρα. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος τα φέρνει στα ελληνικά νοικοκυριά, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Εσείς, λοιπόν, τι καλό θα απολαύσετε σήμερα;

Παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v