Φθηνό Internet για φοιτητές αποφάσισε η κυβέρνηση

Φθηνό Ιντερνετ για 600 χιλιάδες φοιτητές ΤΕΙ, ΑΕΙ και μεταπτυχιακούς, ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, Παιδείας Μ. Γιαννάκου και Μεταφορών Μιχ. Λιάπης.Συνεργασία Καραμανλή με υπουργούς.

Φθηνό Internet για φοιτητές αποφάσισε η κυβέρνηση
Φθηνό Ιντερνετ για 600 χιλιάδες φοιτητές ΤΕΙ, ΑΕΙ και μεταπτυχιακούς, ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, Παιδείας Μ. Γιαννάκου και Μεταφορών Μιχ. Λιάπης.

Οπως τόνισαν οι 3 υπουργοί σε κοινή δήλωσή τους η παροχή φθηνού internet αποτελεί μια προγραμματική δέσμευση της νέας διακυβέρνησης και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές των ΑΕΙ/ΤΕΙ και του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Μάλιστα όπως υπογράμμισαν θα διαρκεί για χρονικό διάστημα ίσο με την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών τους και μέχρι ένα έτος πέραν του χρόνου αυτού.

Οπως τόνισε ο κ. Σιούφας ”όλοι οι φοιτητές στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακοί φοιτητές, περισσότεροι από 600.000, θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο”

”Κάνουμε ένα ακόμη βήμα, ώστε να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των φοιτητών μας στη Κοινωνία της Πληροφορίας” πρόσθεσε ο υπουργός ανάπτυξης.

Βασικός στόχος του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ είναι η μείωση του κόστους συνδρομής ευρυζωνικής πρόσβασης των φοιτητών στο Διαδίκτυο από την οικία τους, με σεβασμό στο ισχύον εθνικό και κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και με βάση τις αρχές της διαλειτουργικότητας και της τεχνολογικής ουδετερότητας.

Επίσης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα με στόχο την απόκτηση Διπλώματος Ειδίκευσης και οι υποψήφιοι διδάκτορες, δικαιούνται να μετέχουν στο πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ για δύο και τέσσερα έτη από την εγγραφή τους, αντιστοίχως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η σύνδεση θα είναι μόνιμη, στην οικία του φοιτητή, χωρίς ογκοχρέωση και με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 384/128 Kbps. Η σύνδεση θα πραγματοποιείται στην περιοχή της πόλης φοίτησης.

Για την δρομολόγηση της κίνησης προς το διεθνές Internet θα αξιοποιηθεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο θα διασυνδέονται οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι ISP’s, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ.

Η συνολική μηνιαία χρέωση των φοιτητών θα προσδιορίζεται από τον ελεύθερο ανταγωνισμό των συμμετεχόντων Παρόχων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικά πακέτα σύνδεσης και επιπρόσθετες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Εκτιμάται ότι, με την προτεινόμενη λύση, η τελική προσφερόμενη τιμή προς τους φοιτητές δεν θα υπερβαίνει το 50% του κόστους της αντίστοιχης υπηρεσίας, που διατίθεται εμπορικά στο κοινό, τονίζεται στην δήλωση των 3 υπουργών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v