Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εγκρίθηκε πρόγραμμα Stock Options

Απόφαση για έγκριση του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της εταιρίας (Stock Options), καθώς και για αύξηση και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου έλαβε η α’ επαναληπτική της από 10.10.2005 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Οκτωβρίου 2005, με απαρτία 52,64%.

Intracom: Εγκρίθηκε πρόγραμμα Stock Options
Απόφαση για έγκριση του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της εταιρίας (Stock Options), καθώς και για αύξηση και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου έλαβε η α’ επαναληπτική της από 10.10.2005 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Οκτωβρίου 2005, με απαρτία 52,64%.

Ειδικότερα, στη γενική συνέλευση εγκρίθηκε Πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Εταιρίας (Stock Options), υπό τους ακόλουθους βασικούς όρους:

* Τα δικαιώματα που θα διατεθούν δεν θα υπερβαίνουν τα 650.000, δηλαδή το 0,50% περίπου του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρίας, ανερχομένου σε 131.258.772 μετοχές.

* Η τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος θα είναι προνομιακή, όπως και στο προηγούμενο Πρόγραμμα, και θα είναι 2,93 Euro, ανά δικαίωμα.

* Δικαιούχοι του εν λόγω Προγράμματος θα είναι διευθυντικά και λοιπά στελέχη της Εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, κατ’ άρθρο 42ε παρ. 5 του Κ.Ν. 2190/20.

* Ο ακριβής αριθμός των δικαιωμάτων που θα χορηγηθεί σε κάθε δικαιούχο θα ορισθεί από τη διοίκηση της Εταιρίας, σύμφωνα με τη θέση του δικαιούχου, την αποδοτικότητά του και την εν γένει παρουσία του στην Εταιρία.

* Η άσκηση των δικαιωμάτων θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου 2006. Τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν ολικά ή τμηματικά μέσα σε περίοδο πέντε ετών από την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή από το Δεκέμβριο του 2006 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, πάντοτε όμως το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους. Παρερχομένης απράκτου της πιο πάνω προθεσμίας, το δικαίωμα αποσβέννυται.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να συντάξει το σχετικό Κανονισμό του εν λόγω Προγράμματος STOCK OPTIONS και να ρυθμίσει κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με το εν λόγω Πρόγραμμα. Την ως άνω απόφαση υπερψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 62.777.722 μετοχές (αντιστοιχούσες σε ποσοστό 90,86% των εκπροσωπουμένων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετοχών).

Επίσης, αποφασίσθηκαν στη γενική συνέλευση



* Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, με κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο, κατά το ποσό των 99.756.666,72. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,11 Euro σε 2,87 Euro.

* Ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, προς απόσβεση του χρεωστικού υπολοίπου του λογαριασμού ”αποτελέσματα εις νέον” που προέκυψε από την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Αλλαγή λογιστικών Αρχών).

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,87 Euro σε 2,11 Euro.

Μετά την ως άνω αύξηση και ταυτόχρονη μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 276.956.008,92 Euro, διαιρούμενο σε 131.258.772 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,11 Euro έκαστη.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, ομόφωνα επίσης, αποφάσισε την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας, περί μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.

Eξάλλου, η Intracom, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής (IT Services) και την εισφορά του στην εταιρεία του Ομίλου DATABANK. Η εισφορά του κλάδου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, με ημερομηνία Ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.10.2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v