Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωτσόβολος: Δημόσια πρόταση υπέβαλε η Dixons

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την αγορά των μετοχών της Π. Κωτσόβολος στην τιμή των 6,50 ευρώ ανά μετοχή υπέβαλε η Dixons Overseas Limited για την απόκτηση 6.782.723 μετοχών της Κωτσόβολος, που αντιστοιχούν στο 31,739% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Κωτσόβολος: Δημόσια πρόταση υπέβαλε η Dixons
Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την αγορά των μετοχών της Π. Κωτσόβολος στην τιμή των 6,50 ευρώ ανά μετοχή υπέβαλε η Dixons Overseas Limited.

Σημειώνεται πως η Dixons κατέχει ήδη το 68,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Κωτσόβολος και η δημόσια πρόταση αφορά στο υπόλοιπο 31,8% των μετοχών της εισηγμένης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία Dixons Overseas Investments Limited υπέβαλε στις 10 Σεπτεμβρίου 2004 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Κωτσόβολος σχέδιο πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών.

Σημειώνεται πως η Dixons απαιτείται να υποβάλει τη δημόσια πρόταση μετά την απόκτηση ποσοστού άνω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Π. Κωτσόβολος.

Ως εκ τούτου, η Dixons δεσμεύεται να αποκτήσει 6.782.723 μετοχές της Π. Κωτσόβολος, που αντιπροσωπεύουν το 31,739% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του πληροφοριακού δελτίου.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο όμιλος Dixons και ο όμιλος Φουρλής έχουν συμφωνήσει ότι η Fourlis Συμμετοχών θα διατηρήσει ποσοστό περίπου 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Κωτσόβολος, το οποίο θα δικαιούται να πωλήσει στον όμιλο της Dixons Group σε δύο επιμέρους συναλλαγές, από τη δεύτερη και τετάρτη επέτειο της ολοκλήρωσης της συμφωνηθείσας μεταβίβασης αντιστοίχως, και εφεξής, ενώ αντίστοιχα ο όμιλος της Dixons Group θα δικαιούται να προκαλέσει την αγορά του παραπάνω ποσοστού από την πέμπτη επέτειο της ολοκλήρωσης της συμφωνηθείσας μεταβίβασης και εφεξής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v