Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Δημόσια πρόταση για Alpha Leasing

Δημόσια προαιρετική πρόταση για την απόκτηση του υπολοίπου των μετοχών της Alpha Leasing στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Ο επιδιωκόμενος όγκος είναι 8.943.436 μετοχές, ήτοι 25,29% του μετοχικού κεφαλαίου.

Alpha Bank: Δημόσια πρόταση για Alpha Leasing
Δημόσια προαιρετική πρόταση για την απόκτηση του υπολοίπου των μετοχών της Alpha Leasing στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Ειδικότερα, η Alpha Bank, επιδιώκει να αποκτήσει 8.943.436 Μετοχές, οι οποίες, κατά την ανωτέρω ημερομηνία, αντιπροσώπευαν ποσοστό 22,59% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Leasing.

Η απόφαση της Alpha Bank, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βασίζεται στη δεδηλωμένη πρόθεσή του για συγκέντρωση των βασικών χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων (core business) υπό τον πλήρη έλεγχο του. Οι δραστηριότητες αυτές, κατά τα διεθνώς κρατούντα σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς, ασκούνται, κατά κανόνα, είτε από εσωτερικές διευθύνσεις, είτε από ανεξάρτητες εταιρίες οι οποίες ελέγχονται όμως εξ ολοκλήρου από τη μητρική τράπεζα.

Οι εργασίες χρηματοδοτικής μισθώσεως (financial leasing) εντάσσονται στον Τομέα Εργασιών Δικτύου του Ομίλου που διαχειρίζεται παντός είδους χρηματοδοτήσεις, κάτω από ενιαίους πιστωτικούς κανόνες και ολοκληρωμένα πελατοκεντρικά συστήματα. Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται, η απόκτηση του 100% των μετοχών της Alpha Leasing υπαγορεύεται από την ανωτέρω στρατηγική.

Ηδη η Alpha Bank ενημέρωσε εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υπέβαλε προς έγκριση σχέδιο πληροφοριακού δελτίου για τη Δημόσια Πρόταση, ενώ παράλληλα, γνωστοποίησε το σχέδιο του Πληροφοριακού Δελτίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank, το Προσφερόμενο Τίμημα υπερβαίνει κατά ποσοστό:

* 26,88%, ήτοι κατά το ποσό των 1,38 Ευρώ, ανά Μετοχή της Δημοσίας Προτάσεως, τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των Μετοχών σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών σε αυτές, περιλαμβανομένων και των συναλλαγών σε πακέτα, κατά την περίοδο των δώδεκα (12) μηνών μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου 2003 και της 26ης Φεβρουαρίου 2004, η οποία (Σταθμισμένη Τιμή) ανήρχετο σε 5,12 Ευρώ,

* 20,32%, ήτοι κατά το ποσό των 1,10 Ευρώ, ανά Μετοχή της Δημοσίας Προτάσεως τη Σταθμισμένη Τιμή των Μετοχών κατά την περίοδο των έξη (6) μηνών μεταξύ της 27ης Αυγούστου 2003 και της 26η Φεβρουαρίου 2004, η οποία (Σταθμισμένη Τιμή) ανήρχετο σε 5,40 Ευρώ,

* 17,43%, ήτοι κατά το ποσό των 0,96 Ευρώ, ανά Μετοχή της Δημοσίας Προτάσεως τη Σταθμισμένη Τιμή των Μετοχών κατά την περίοδο των τριάντα (30) ημερών μεταξύ της 27ης Ιανουαρίου 2004 και της 26η Φεβρουαρίου 2004, η οποία (Σταθμισμένη Τιμή) ανήρχετο σε 5,54 Ευρώ, και

* 19,85%, ήτοι κατά το ποσό των 1,08 Ευρώ, ανά Μετοχή της Δημοσίας Προτάσεως τη Σταθμισμένη Τιμή των Μετοχών κατά την περίοδο των επτά (7) ημερών μεταξύ της 20ης Φεβρουαρίου 2004 και της 26η Φεβρουαρίου 2004, η οποία (Σταθμισμένη Τιμή) ανήρχετο σε 5,42 Ευρώ.

Η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό την αίρεση λήψεως τυχόν απαιτουμένων διοικητικών αδειών και εγκρίσεων (π.χ. της Τραπέζης της Ελλάδος), και θα ισχύσει ανεξαρτήτως του αριθμού των Μετοχών της Δημοσίας Προτάσεως που εγκύρως θα προσφερθούν έως τη λήξη της περιόδου αποδοχής της, ως η λήξη εγκαίρως θα γνωστοποιηθεί. Τούτο σημαίνει ότι δεν υφίσταται ελάχιστος αριθμός Μετοχών της Δημοσίας Προτάσεως, τις οποίες ο Προτείνων θα πρέπει να αποκτήσει για να ισχύσει η Δημόσια Πρόταση.

Εφόσον ο Προτείνων αποκτήσει, αμέσως ή εμμέσως, ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 95% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας θα επιδιώξει, κατ’ άρθρο 11 παρ. 3 π.δ. 350/1985, τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών και, προς το σκοπό αυτό, θα προκαλέσει τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της Εταιρίας, στην οποία και θα ψηφίσει δια του συνόλου των μετοχών του υπέρ προτάσεως στην Ε.Κ. για τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v