Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΚΑ πωλεί το 10% της Εθνικής Τράπεζας

Την άμεση πώληση ποσοστού 10% της Εθνικής Τράπεζας, ιδιοκτησίας ΔΕΚΑ, σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την επιταχυνόμενη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (accelerated book building) ανακοίνωσε το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης κυμαίνεται στο εύρος των 17,4 – 18 ευρώ ανά μετοχή.

Η ΔΕΚΑ πωλεί το 10% της Εθνικής Τράπεζας
Την άμεση πώληση ποσοστού 10% της Εθνικής Τράπεζας ιδιοκτησίας της ΔΕΚΑ αποφάσισε το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης των μετοχών ορίζεται στο εύρος των 17,4 – 18 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την επιταχυνόμενη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (accelerated book building).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του πακέτου της ΔΕΚΑ ανοίγει σήμερα, ενώ αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή προς τους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών οι οποίοι είναι η CITIGROUP GLOBAL MARKET LIMITED και η MERRILL LYNCH INTERNATIONAL.

Το Δημόσιο και η ΔΕΚΑ ανέλαβαν δέσμευση να μη διαθέσουν περαιτέρω μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για χρονικό διάστημα 180 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Οπως προκύπτει από επιστολή της ΔΕΚΑ προς το ΧΑ η διάθεση του 10% θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 8 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2003.



Το ποσοστό της υφιστάμενης συμμετοχής της ΔΕΚΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής ανέρχεται στο 17,15%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΚΑ η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ που προαναγγέλλεται θα διενεργηθεί μέσω εξω-χρηματιστηριακών συναλλαγών προς τις Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 11, εδάφιο (ζ) του Ν. 3632/1928, όπως ισχύει σήμερα, και τη σχετική σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε. και των Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International.

Σκοπός της μεταβίβασης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. προς τις Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International που προαναγγέλλεται με την παρούσα είναι η περαιτέρω διάθεσή τους με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω μίας ή περισσοτέρων χρηματιστηριακών συναλλαγών προς θεσμικούς επενδυτές της αλλοδαπής ή/και της ημεδαπής, οι οποίοι θα έχουν συμμετάσχει σε σύντομη διαδικασία βιβλίου προσφορών το οποίο θα ανοίξουν οι ως άνω Τράπεζες, επισημαίνει η ΔΕΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v