Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Διευκρινίσεις για ομολογιακό

Διευκρινίσεις που αφορούν στην απόφαση να προβεί σε έκδοση ομολογιακού δανείου για τη χρηματοδότηση της επιστροφής του 1 ευρώ ανά μετοχή, και πώς αυτή διαμορφώνει την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρίας, απέστειλε σήμερα στο Χ.Α. η Frigoglass.

Frigoglass: Διευκρινίσεις για ομολογιακό
Διευκρινίσεις που αφορούν στην απόφαση να προβεί σε έκδοση ομολογιακού δανείου για τη χρηματοδότηση της πρόσφατης επιστροφής του 1 ευρώ ανά μετοχή, και πώς αυτή διαμορφώνει την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρίας απέστειλε σήμερα στο Χ.Α. η Frigoglass.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή η Frigoglass, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την έκδοση ομολογιακού δανείου με σκοπό τη χρηματοδότηση της ισόποσης επιστροφής κεφαλαίου με μετρητά στους μετόχους διαμορφώνει την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της εταιρείας ως εξής:

Tο μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου βελτιώνεται σημαντικά κατά 1,69% (μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου πριν την κίνηση=8,99% και μετά την κίνηση=7,30%).

Επίσης ο δανεισμός της μητρικής ήταν μηδενικός. Ετσι, μετά την κίνηση ο καθαρός δανεισμός με βάση τον ισολογισμό 31/12/2002 διαμορφώνεται στα 26,000,000 ευρώ.

Η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια πριν την κίνηση ήταν μηδενική. Μετά την κίνηση και με βάση τον ισολογισμό της 31/12/2002 διαμορφώνεται σε 4,5:1.

H απόδοση ιδίων κεφαλαίων (προ φόρων) πριν την κίνηση ήταν στα επίπεδα του 4,9%.

Μετά την κίνηση διαμορφώνεται στο 6,5%. Ο δείκτης δάνεια/EBITDA είναι 2,24. Ο δείκτης ΕΒΙΤ/τόκους είναι 4,9 (Με βάση ετήσιους τόκους 1,6 εκ ευρώ).

Τα χρηματοοικονομικά έξοδα από τον συγκεκριμένο δανεισμό που θα βαρύνουν την εταιρεία για τη χρήση του 2003 θα είναι της τάξεως των 800.000 ευρώ.

Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει από την είσπραξη μερισμάτων (2003-2010) από τις θυγατρικές μας που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης σε 66 εκ ευρώ για το διάστημα της επταετίας που είναι και η διάρκεια του δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v