Eunice: Συνεργασία με την McDermott στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

Η McDermott, με ηγετική θέση στον σχεδιασμό, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) στον υποθαλάσσιο χώρο και σε βαθιά ύδατα, θα προσφέρει καθοδήγηση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου.

Eunice: Συνεργασία με την McDermott στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

Η McDermott International από το Χιούστον (ΗΠΑ) και ο Όμιλος Eunice Energy Group από την Αθήνα (Ελλάδα) ανακοινώνουν από κοινού την υπογραφή ενός μνημονίου συνεννόησης (MoU) για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση, δύο γιγαβάτ (2 GW), μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Greece-Africa Power Interconnector (GAP).

Ο όμιλος Eunice Energy Group ηγείται της διεθνικής κοινοπραξίας Ελλάδας και Αιγύπτου για το έργο GAP, σκοπός του οποίου είναι να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, επιτρέποντας καθαρή μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στις δύο ηπείρους. Ως μέλος της κοινοπραξίας, η McDermott, με ηγετική θέση στον σχεδιασμό, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) στον υποθαλάσσιο χώρο και σε βαθιά ύδατα, θα προσφέρει καθοδήγηση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς ενεργειακούς στόχους της Ελλάδας και ο GAP αντιπροσωπεύει ένα έργο εθνικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Ο Michael McKelvey, Διευθύνων Σύμβουλος της McDermott, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεννόησης στρατηγικής σημασίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Είμαι υπερήφανος που η McDermott ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Eunice Energy και θα συνεργαστεί στο έργο GAP, βοηθώντας έτσι στην οικοδόμηση του ενεργειακού μέλλοντος αυτής της περιοχής».

Ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice Energy Group, πρόσθεσε: «Στον όμιλο Eunice είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με έναν αμερικανικό ηγέτη της βιομηχανίας όπως η McDermott. Το έργο GAP είναι το κυριότερο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την τεχνική σκοπιμότητα και τη ρυθμιστική έγκριση. Ο Διασυνδετήριος Αγωγός 2 GW θα βοηθήσει την Αίγυπτο να εξάγει την πλεονάζουσα ενέργειά της στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει την εγχώρια παραγόμενη πράσινη ενέργειά της στα Βαλκάνια και την Ιταλία, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης από τη Ρωσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v