Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο και γιατί ακρίβυναν φέτος κατσικάκι και αρνάκι

Ισχύει κατά γράμμα ο νόμος της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης, εξηγεί ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης. Φέτος έγινα 40% περισσότερες εξαγωγές αμνοεριφίων, για το Πάσχα των Καθολικών που προηγήθηκε.

Πόσο και γιατί ακρίβυναν φέτος κατσικάκι και αρνάκι

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα αυξάνει φέτος την τιμή του οβελία. Έτσι, οι καταναλωτές που θα περάσουν στις πόλεις και όχι στο χωριό το φετινό Πάσχα, καλούνται να πληρώσουν ακριβότερα στη λιανική, ακόμα και πάνω από 15%, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Σάββα Κεσίδη, ο νόμος της αγοράς είναι της προσφοράς και της ζήτησης, ώστε φέτος που μειώθηκε η προσφορά στη χώρα μας και αυξήθηκε η ζήτηση, αναγκαστικά οδηγούμαστε σε αύξηση της τιμής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεσίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ3 αυτό συμβαίνει γιατί οι Έλληνες κρεοπώλες έκαναν φέτος κατά 40% περισσότερες εξαγωγές αμνοεριφίων, για το Πάσχα των Καθολικών που προηγήθηκε, καθώς όλοι στη Νότια Ευρώπη που τρώνε κατσικάκι ή αρνάκι, ξέρουν ότι το κρέας τους είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της χλωρίδας της ελληνικής φύσης.

Ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπήκε και η Κροατία, ενώ επέστησε την προσοχή στους καταναλωτές, καθώς πολλά αμνοερίφια από τη Ρουμανία, σφάζονται στην Ελλάδα και παίρνουν τον κωδικό του σφαγείου και την τυρκουάζ σφραγίδα, με την οποία σφραγίζονται και τα εντόπια αιγοπρόβατα, βάσει ευρωπαϊκού νόμου.

Οι περισσότεροι καταναλωτές, πάντως, φαίνεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στα συνοικιακά κρεοπωλεία για την ποιότητα του κρέατος που θα αγοράσουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v