Χαρακτηριστικά θρίλερ έχει εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση Forthnet, με τις απανωτές αλλαγές μνηστήρων, πλην όμως κινδυνεύει πλέον να εξελιχθεί σε καθαρό φιάσκο, όπου κάποιοι θα μείνουν «με τον μουντζούρη» να ψάχνουν πού και πώς θα φορτώσουν τις ευθύνες, μεταξύ τους ή στη δήθεν συγκυρία.
Σήμερα, το ενδιαφέρον της για τη Fοrthnet ξανα-ανακοίνωσε στις τράπεζες το fund Duet, αποστέλλοντας σχετικό email, μία μόλις μέρα μετά την επιστολή αποχώρησης της Alter Ego. Στο email γνωστοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τράπεζες ότι το fund προτίθεται να καταθέσει προσφορά για την εταιρεία.
Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι το ίδιο fund μπήκε προσφάτως «σφήνα» στη διεκδίκηση της Fοrthnet από την Alter Ego, γεγονός που σύμφωνα με την τελευταία, αποτελεί έναν από τους αναφερόμενους λόγους αποχώρησής της, παρότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το όνομά της.
Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι στο προηγούμενο διάστημα, από την πλευρά του fund, γίνονταν διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες είχε υποβάλει προσφορά, πράγμα που γεννά το ερώτημα αν η προσφορά που φέρεται ότι προτίθεται να καταθέσει, είναι αυτή που είχε ήδη στείλει ή άλλη.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ με ευθύνη των τραπεζών, η υπόθεση της Fοrthnet κρατά πλέον περίπου τρία χρόνια, σε μια αργόσυρτη διαγωνιστική διαδικασία που υποτίθεται ότι ξεκίνησε με συγκεκριμένους διεκδικητές (κατά τη διάρκεια της οποίας απορρίφθηκαν ουκ ολίγες προτάσεις εκ μέρους άλλων διεκδικητών, που δεν μετείχαν στην αρχή της διαδικασίας Nomura), για να καταλήξει όμως εδώ και μήνες να αφορά διεκδικητές που καμία σχέση δεν είχαν με την αρχική διαδικασία. Με πρακτικές που θυμίζουν το γνωστό «φύγε εσύ, έλα εσύ», χωρίς πλέον στοιχεία οιασδήποτε οργανωμένης προσπάθειας.
Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει υπάρξει οιαδήποτε ενημέρωση ότι ο διαγωνισμός μέσω Nomura έχει λήξει (στην πράξη, ο τελευταίος διεκδικητής που μετείχε στη διαδικασία ήταν ο AΝΤ1) και βεβαίως χωρίς να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, παρότι ήταν σαφές τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο ότι ο προηγούμενος δεν θα είχε αποτέλεσμα.
Ενδιαμέσως, ως αιτιολογία εκ μέρους των τραπεζιτών παρουσιαζόταν είτε το επείγον του θέματος (ωστόσο πέρασαν μήνες και χρόνια, χωρίς να γίνει τίποτε) είτε η ανυπαρξία ουσιαστικών ενδιαφερόμενων (που όμως περιέργως εμφανίστηκαν και εμφανίζονται).
Στον χρόνο που κύλησε βέβαια, όπως ήταν επόμενο, τόσο η εταιρεία όσο και οι τράπεζες έχαναν χρήματα. Κι αυτό αποδεικνύεται από το φερόμενο ύψος των προσφορών και τα οδυνηρά κουρέματα που περιλαμβάνουν.
Το ότι όλα αυτά αφορούν τη «διάσωση» μιας εταιρείας με 1.100 εργαζόμενους, που έχει κομβικό ρόλο στην αγορά περιεχομένου και είναι κάτοχος των δικαιωμάτων για τις περισσότερες ελληνικές ΠΑΕ, μικρές και μεγάλες, καθιστά το θέμα εξόχως σοβαρό και τις επόμενες εξελίξεις εξαιρετικά κρίσιμες.
Για τους εργαζόμενους, την εταιρεία, το ποδόσφαιρο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν ομάδες, αλλά και για τους ίδιους τους τραπεζίτες.