Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Karavias Underwriting Agency στην ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης

Το project «BEACON» αναμένεται να αλλάξει την Αγροτική Ασφάλιση καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλιστικών συμβολαίων αποκλειστικά για το κάθε χωράφι!

Η Karavias Underwriting Agency στην ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης

Την μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων απέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της Αγροτικής Ασφάλισης με τη χρήση Δορυφορικών Δεδομένων και Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην κοινοπραξία συμμετέχουν 6 Ευρωπαϊκές εταιρείες και 2 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, με Project Leader την Karavias Underwriting Agency.

Το project «BEACON» αναμένεται να αλλάξει την Αγροτική Ασφάλιση καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλιστικών συμβολαίων αποκλειστικά για το κάθε χωράφι!

Αναλυτικότερα, το «BEACON» αξιοποιώντας Παγκόσμια Δορυφορικά Δεδομένα και καινοτομίες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής, επιτυγχάνει:

 Δημιουργία εξειδικευμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου, βασισμένο στην ιστορικότητα του ΚΑΘΕ χωραφιού.

 Δημιουργία Αρχείου Δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες καιρικών συνθηκών, πρόληψης, παραγωγής και ζημιών αποκλειστικά για το ΚΑΘΕ χωράφι.

 Αυτοματοποίηση χρονοβόρων διαδικασιών, όπως ο Προασφαλιστικός έλεγχος ή η διαχείριση της ζημιάς.

 Έγκαιρη πρόβλεψη καιρικών φαινομένων και ειδοποίηση Ασφαλισμένου: H υψηλής ανάλυσης πρόγνωση του καιρού επιτρέπει την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα και παρέχει εξατομικευμένες προειδοποιήσεις στον κάθε αγρότη/ασφαλισμένο.

 Μείωση Ασφαλιστικού Κόστους, μέσω λεπτομερέστερου Underwriting και διαφάνειας στην αξιολόγηση της ζημιάς.

 Γρήγορη αποζημίωση: η επεξεργασία των δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την έγκαιρη εκτίμηση της ζημιάς που υφίστανται οι καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το «BEACON» συνοδεύεται από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (mobile app) η οποία παρέχει χρήσιμες δυνατότητες στον ασφαλισμένο καλλιεργητή:

 Την παρακολούθηση της κατάστασης των ασφαλισμένων καλλιεργειών

 Την οριοθέτηση της ζημιάς στον αγρό

 Την εκτίμηση του ποσοστού της ζημιάς και της μείωσης της γεωργικής παραγωγής

 Τη λήψη έγκαιρων προειδοποιήσεων για την πιθανότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων

 Την εκτίμηση του ρίσκου που υπεισέρχεται από τις καιρικές συνθήκες κατά
την ασφάλιση μιας καλλιέργειας

 Πληροφόροση σχετικά με τους όρους της σύμβασης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v