Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 602 εκατ. το συνολικό κοινωνικό προϊόν της Μυτιληναίος για το 2016

Πραγματοποιήθηκε η 3η Θεματική Διαβούλευση Κοινωνικών Εταίρων του Τομέα Μεταλλουργίας της Μυτιληναίος. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη και η διαβούλευση του κοινωνικού αποτυπώματος και της αξίας που δημιουργεί ο τομέας της Μεταλλουργίας στην τοπική κοινωνία και η συνολική δραστηριότητα της Μυτιληναίος σε εθνικό επίπεδο.

Στα 602 εκατ. το συνολικό κοινωνικό προϊόν της Μυτιληναίος για το 2016
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων 8 ετών του θεσμού του ανοιχτού Κοινωνικού Διαλόγου, ο Τομέας Μεταλλουργίας της Μυτιληναίος πραγματοποίησε την 3η κατά σειρά θεματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς του εταίρους, με τίτλο «Μεταφράζοντας το Επιχειρείν σε αξία για την κοινωνία».

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης του Τομέα Μεταλλουργίας, έδωσαν το παρών 60 κοινωνικοί εταίροι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές αρχές, τους βασικούς προμηθευτές, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τα τοπικά ΜΜΕ, τη σχολική κοινότητα καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, ήταν αφενός, η ανάδειξη και αφετέρου, η διαβούλευση του κοινωνικού αποτυπώματος με οικονομικούς όρους και της αξίας που δημιουργεί τόσο ο τομέας της Μεταλλουργίας στην τοπική κοινωνία, όσο και η συνολική δραστηριότητα της Mυτιληναίος σε εθνικό επίπεδο.

Στο πρώτο μέρος του Κοινωνικού Διαλόγου δόθηκε έμφαση στη διάσταση της συμβολής της δραστηριότητας της Mυτιληναίος στην ελληνική οικονομία. Όπως ανέδειξε η μεθοδική ανάλυση, το συνολικό κοινωνικό προϊόν της Mυτιληναίος, για το 2016, ποσοτικοποιημένο ανήλθε σε €602 εκατ., ενώ δημιουργήθηκαν και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στο δεύτερο μέρος, αναλύθηκαν οι βασικοί πυλώνες του κοινωνικού αποτυπώματος του Τομέα Μεταλλουργίας, του οποίου η αξία ανέρχεται σε €230 εκατ., και περιλαμβάνουν:

1) την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης,
2) τα εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας,
3) τους φόρους προς τις δημόσιες αρχές,
4) την ενίσχυση τοπικών προμηθευτών,
5) το ετήσιο πρόγραμμα Κοινωνικής Συνεισφοράς και
6) τις περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Η εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησαν, ανέδειξαν τη θετική σχέση της εταιρείας με την τοπική κοινωνία, καθώς και τα σημαντικά θέματα και προκλήσεις τα οποία ανταποκρίνονται στην κοινή αντίληψη όσων έλαβαν μέρος. Συμφωνήθηκε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται πιο αποτελεσματική δράση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συναίνεση κοινωνικών ομάδων που συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Η Mυτιληναίος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, έχει ακολουθήσει και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική του Ανοιχτού Κοινωνικού Διαλόγου και της υπευθυνότητας και έχει υποχρέωση να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρος στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση νέων αντιλήψεων και πρακτικών.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα αξιοποιηθούν από τη Mυτιληναίος ως πυξίδα στην ανάπτυξη της νέας της στρατηγικής και των πρακτικών της, που συνάδουν με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v