"Ενδιαφερόμαστε για τη Forthnet, αλλά στη σωστή τιμή και υπό τις σωστές συνθήκες»" υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, ενώ αντίστοιχη ήταν η τοποθέτησή του στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Cyta Ελλάδος. Ο ίδιος επισήμανε πως έχουν αλλάξει οι συνθήκες της αγοράς σε σχέση με το 2014, οπότε ενδιαφέρθηκαν αρχικά για τη Forthnet, της οποίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33%.
Κατά τον κ. Ζαρκαλή, "η εξαγορά είναι Plan B γιατί προτιμούμε πράγματα που κάνουμε μόνοι μας". Οσο για την είσοδο της εταιρείας στον τομέα της παροχής περιεχομένου (συνδρομητική τηλεόραση) σχέδιο που θα εξυπηρετούσε η εξαγοράς της Forthnet, ο επικεφαλής της Wind τόνισε πως ετοιμάζεται σχετικό πλάνο σε συνεργασία με ξένους ειδικούς που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ν. Ζαρκαλής στις πρόσφατες μετοχικές αλλαγές στη Wind καθώς το αμερικανικό hedge fund GoldenTree (που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε μικρό ποσοστό) είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος με 25% στη μητρική εταιρεία. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η επίσης αμερικανική Anchorage με 17% ενώ το υπόλοιπο 48% είναι καταμεμημενο σε μικρότερα ποσοστά ελέγχου.
Οι δύο εταιρείες ελέγχουν και το Δ.Σ. της μητρικής εταιρείας με τον κ. Ζαρκαλή να υποστηρίζει πως η GoldenTree "έχει και άλλα συμφέροντα στην Ελλάδα" χωρίς να τα κατονομάζει. Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, πως η απόφαση για αύξηση του ποσοστού τους στη Wind δείχνει πως οι αμερικανοί εκτιμούν ότι η ελληνική αγορά έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Από κοινού με τους νέους βασικούς μετόχους καταρτίστηκε και το νέο πενταετές επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη σταθερή τηλεφωνία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind υποστήριξε πως απαιτείται εθνική στρατηγική στις τηλεπικοινωνίες ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης. Θεωρεί, δε, πως το ιδανικό μοντέλο ανάπτυξης των δικτύων νέας γενιάς (οπτικές ίνες, κλπ) είναι η κοινή δραστηριοποίηση των τριών "παικτών" που θα μείνουν στην αγορά τηλεπικοινωνιών.
Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών έχει περιοριστεί από περίπου 7 δισ. ευρώ το 2008 σε περίπου 4,2 δισ. ευρώ το 2015 με τη διοίκηση της Wind να θεωρεί πως "αν δεν έχουμε πιάσει πάτο, βρισκόμαστε κοντά στον πάτο". Το 2015 έκλεισε με έσοδα 490 εκατ. ευρώ για τη Wind και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 85 εκατ. ευρώ. Tο μερίδιο της εταιρίας στη συνολική αγορά τηλεπικοινωνιών φτάνει σήμερα το 12% - 13%, με στόχο της διοίκησης να προσεγγίσει το 20% μέχρι το 2020. Για τον σκοπό αυτό, πρόκειται την επόμενη πενταετία, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί, να επενδυθούν 500 εκατ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία, η Wind επένδυσε περί τα 500 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου της και την απόκτηση φάσματος.