Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Δημόσια προσφορά για επαναγορά ομολόγων

Με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση και η Eurobank ανακοίνωσε δημόσια προσφορά για την επαναγορά τίτλων της συνολικού ύψους 877 εκατ. ευρώ. Εως 11 Νοεμβρίου η περίοδος αποδοχής της πρότασης.

Eurobank: Δημόσια προσφορά για επαναγορά ομολόγων

Σε δημόσια προσφορά για την επαναγορά ομολόγων συνολικής αξίας 877 εκατ. ευρώ προχωρά, μετά τις Πειραιώς και Alpha Bank, η τράπεζα Eurobank με στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Η προσφορά αφορά σε ανεξόφλητους τίτλους tier one (tier one securities), των ανεξόφλητων τίτλων tier two (tier two securities) εκδόσεως της Τράπεζας και των ανεξόφλητων τίτλων κύριας οφειλής (senior securities) εκδόσεως της ERB Hellas PLC και της ERB Hellas (Cayman Islands) Limited.

Οι κάτοχοι µπορούν να προσφέρουν τους τίτλους τους από την ηµεροµηνία διάθεσης από την Τράπεζα του ∆ιεθνούς Εγγράφου Προσφοράς έως τις 5.00 µ.µ. (ώρα κεντρικής Ευρώπης) στις 11 Νοεµβρίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς για κάθε κατηγορία τίτλων η σχέση ανταλλαγής που προτείνεται έχει ως εξής:

Ομόλογα κύριας εξασφάλισης: Στο 100% της ονομαστικής αξίας (με premium έναντι της τρέχουσας τιμής (market price) που ενδεικτικά ήταν 71,25% την 26η Οκτωβρίου 2015)

Ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης: Στο 80% της ονομαστικής αξίας

Υβριδικά ομόλογα: Στο 50% της ονομαστικής αξίας

 

***Ολόκληρη η ανακοίνωση της Eurobank, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v