Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Από 31/8 ως 14/9/07 η αύξηση κεφαλαίου

Από 31/8/2007 έως 14/9/2007 θα διαρκέσει η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 1,2 δισ. ευρώ με έκδοση δυο νέων μετοχών για κάθε 15 παλιές και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων. Στις 27/8 η αποκοπή δικαιώματος προτίμησης για ΑΜΚ.

Eurobank: Από 31/8 ως 14/9/07 η αύξηση κεφαλαίου
Από 31/8/2007 έως 14/9/2007 θα διαρκέσει η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 1,2 δισ. ευρώ με έκδοση δυο νέων μετοχών για κάθε 15 παλιές και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίστηκε από 31/8/2007 έως 10/9/2007.

Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της ΕΧΑΕ μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 24.8.2007.

Από την 27.8.2007 οι μετοχές της Τράπεζας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Yπενθυμίζεται, ότι η α’ επαναληπτική έκτακτη γ.σ. της Eurobank στις 2.8.2007 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 168.972.364 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 61.444.496 νέων κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ και τιμής έκδοσης 20 ευρώ η κάθε μία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων με αναλογία 2 Νέες Μετοχές για κάθε 15 παλαιές.

Η Τιμή Έκδοσης των Νέων Μετοχών δεν μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Όλες οι Νέες Μετοχές θα είναι άυλες, ονομαστικές, κοινές με ψήφο και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2007.

Μετά την ως άνω αύξηση, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται σε 1.436.265.094 ευρώ, διαιρούμενο σε 522.278.216 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 2,75 ευρώ. Τα συνολικά προς άντληση κεφάλαια αναμένεται να ανέλθουν σε 1.228.889.920 ευρώ.

Η συνολική υπέρ το άρτιον αξία των Νέων Μετοχών θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού ”Διαφορά από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο”.

Εξάλλου, για την περίπτωση που μετά την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης παραμείνουν αδιάθετες Νέες Μετοχές παρέχονται τα εξής δικαιώματα:

Δικαίωμα Απασχολουμένων: Στα μέλη του Δ.Σ. και του προσωπικού της Τράπεζας και των κατά το χρόνο διάθεσης των Νέων Μετοχών υφιστάμενων θυγατρικών της Τράπεζας εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρέχεται το δικαίωμα για απόκτηση στην Τιμή Έκδοσης μέχρι 200 Αδιάθετων Μετοχών ανά Απασχολούμενο και μέχρι ανώτατου συνολικού αριθμού 1.500.000 Αδιάθετων Μετοχών.

Το Δικαίωμα των Απασχολουμένων για ανάληψη Αδιάθετων Μετοχών θα ασκείται κατά τη διάρκεια της προθεσμίας άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης, πλην των τελευταίων 3 εργάσιμων ημερών της προθεσμίας αυτής, δηλαδή έως και τις 11.9.2007.

Δικαίωμα Προεγγραφής: Στους ασκούντες Δικαιώματα Προτίμησης παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση, στην Τιμή Έκδοσης, μίας Αδιάθετης Μετοχής για κάθε δύο Νέες Μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα Δικαιώματά τους Προτίμησης.

Αν, και μετά την ικανοποίηση των Δικαιωμάτων Απασχολουμένων και Προεγγραφής, υπολείπονται Αδιάθετες Μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο θα τις διαθέσει ελευθέρως κατά την κρίση του, σε τιμή τουλάχιστον ίση με την Τιμή Έκδοσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. δύναται να τις διαθέσει σε ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα, καθώς και σε ειδικούς επενδυτές στο εξωτερικό κατά την έννοια των οικείων νομικών διατάξεων.

Την ως άνω διάθεση στο εξωτερικό αναμένεται να οργανώσουν για την Τράπεζα οι διεθνείς οίκοι ”Deutsche Bank AG”, ”Citigroup Global Markets Limited” και ”Lehman Brothers”.

Η τιμή στην οποία θα διατεθούν τυχόν Αδιάθετες Μετοχές σε Ειδικούς Επενδυτές θα προκύψει από τη διαδικασία της ως άνω διάθεσης και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μικρότερη από την Τιμή Έκδοσης ενώ μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Η ικανοποίηση των ανωτέρω επενδυτών, οι οποίοι θα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους κατά την ως άνω διαδικασία διάθεσης θα γίνει κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Αν, και μετά τα ανωτέρω, εξακολουθούν να υπολείπονται Αδιάθετες Μετοχές, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης της αύξησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v