Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τιτλοποίηση στεγαστικών 1,25 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,25 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς. Εκδότης των ομολόγων είναι η συσταθείσα για τον σκοπό αυτό εταιρία Estia Mortgage Finance ΙΙ Plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πειραιώς: Τιτλοποίηση στεγαστικών 1,25 δισ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,25 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας. Εκδότης των ομολόγων είναι η συσταθείσα για τον σκοπό αυτό εταιρία Estia Mortgage Finance ΙΙ Plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

H τιτλοποίηση αυτή, η δεύτερη έπειτα από αντίστοιχη που είχε γίνει το 2005, έχει ως σκοπό την περαιτέρω διαφοροποίηση και διεύρυνση των χρηματοδοτικών πηγών της Τράπεζας Πειραιώς.

Την πιστοληπτική αξιολόγηση στα ομόλογα παρείχαν οι διεθνείς οίκοι Standard & Poors, Fitch και Moodys, και την υψηλότερη δυνατή διαβάθμιση (AAA) έλαβε το ποσό των 1.137,5 εκατ. ευρώ που φέρει τοκομερίδιο ίσο με τρίμηνο Euribor + 16μβ.

Το σύνολο των προσφορών ανήλθε στα 1,8 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη κατά 1,5 φορά) και η τελική κατανομή έγινε σε 40 θεσμικούς επενδυτές από 12 χώρες με το 95% της έκδοσης να διατίθεται σε διεθνείς επενδυτές. Η έκδοση συνοδεύτηκε από μια σειρά παρουσιάσεων (roadshow) στα κύρια χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Διοργανωτής της τιτλοποίησης ήταν η UBS Investment Bank, ενώ ανάδοχοι της διάθεσης ήταν οι Barclays Capital, UBS Investment Bank και η DZ Bank AG σαν συνανάδοχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v