Στο σχήμα για το Ελληνικό συμμετέχει πλέον η Eagle Hills η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 και έξι μήνες μετά απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της επίσης κρατικής εταιρείας ακινήτων Al Maabar η οποία συμμετείχε αρχικώς στο σχήμα υπό την Lamda Development του ομίλου Λάτση.
Η Eagle Hills μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στο γειτονικό Βελιγράδι όπου προωθεί επένδυση 3,6 δισ. ευρώ, για την ανάπλαση μιας τεράστιας περιοχής της σερβικής πρωτεύουσας.
Αρκετοί Σέρβοι βλέπουν με θετικό μάτι τις εξαγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το Βελιγράδι θα μετατραπεί σε «Ντουμπάι των Βαλκανίων» μέσω του έργου Belgrade Waterfront. Όμως, πολλοί άλλοι αντιδρούν στο τεράστιο έργο καθώς θεωρούν πως θα αλλάξει το χαρακτήρα μεγάλου τμήματος της πόλης και ειδικά μιας μεγάλης παραποτάμιας περιοχής, εκεί που ο Σάβα συναντά το Δούναβη. Το σχέδιο του αραβικού ομίλου προβλέπει την ανάπτυξη έκτασης μεγαλύτερης από 600.000 τετραγωνικά μέτρα για τη στέγαση 17.000 ανθρώπων σε πολυτελή διαμερίσματα καθώς και την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων καθώς και του μεγαλύτερου ουρανοξύστη στα Βαλκάνια.
Οι προπωλήσεις διαμερισμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν τη δυνατότητα του δήμου Βελιγραδίου να βρει το περίπου ένα δισ. ευρώ που απαιτείται για την κατασκευή των δημοσίων υποδομών εντός του Belgrade Waterfront. Παρά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που υπόσχονται ο δήμαρχος του Βελιγραδίου και οι Αραβες επενδυτές, η αντίδραση στο έργο παραμένει ισχυρή.
Η Σερβική Ακαδημία Αρχιτεκτονικής, για παράδειγμα, θεωρεί το Στρατηγικό Σχέδιο (master plan) «επαγγελματικά απολύτως απαράδεκτο» ενώ πλήθος φορέων επισημαίνουν πως στην ουσία τα νέα διαμερίσματα δεν θα απευθύνονται στους φτωχούς κατοίκους της γειτονικής χώρας.
Η Eagle Hills παραμένει, πάντως, στο έργο έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική στήριξη του δήμου Βελιγραδίου και της κυβέρνησης. Εκτός από την Αθήνα και το Βελιγράδι, ο αραβικός όμιλος εμπλέκεται και σε μεγάλες αναπτύξεις σε Ιορδανία, Μαρόκο, Μπαχρέιν και Νιγηρία.
Στην Ελλάδα και στο έργο του Ελληνικού η κατάσταση παραμένει πολύπλοκη, παρά το γεγονός πως η πλευρά του ομίλου Λάτση κράτησε χθες χαμηλούς τόνους, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Lamda Development. Παρά το γεγονός πως πληθαίνουν οι παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της επένδυσης ο πρόεδρος της Lamda Development και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης υποστήριξε πως «πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση εξαιτίας αυτών των έκτακτων συνθηκών που ζούμε, πρέπει να δείξει ψυχραιμία, υπομονή και να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να σπρώξει θετικά το έργο προς τα εμπρός. Είναι προφανές πως υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά δεν έχει νόημα να μπει κάποιος σε μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις».
Ο ίδιος τόνισε πως η λέξη "βάλτωμα" δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ αντίστοιχες ήταν και οι θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου Οδυσσέα Αθανασίου ο οποίος τόνισε πως για να προχωρήσει το έργο απαιτείται συναίνεση και συμφωνία αρκετών πλευρών. Εκτός από την Lamda Development και την Eagle Hills, στο σχέδιο του Ελληνικού συμμετέχει και ο κινεζικός όμιλος Fosun. Η τύχη της επένδυσης συνδέεται, πάντως, με την τύχη της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.