"Το Ελληνικό για τα δεδομένα της Ελλάδας μια εξαιρετικά μεγάλη επένδυση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα προχωρήσει γιατί θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα πέρα από την εταιρεία. Ταυτόχρονα πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση εξαιτίας αυτών των έκτακτων συνθηκών που ζούμε, πρέπει να δείξει ψυχραιμία, υπομονή και να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να σπρώξει θετικά το έργο προς τα εμπρός. Είναι προφανές πως υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά δεν έχει νόημα να μπει κάποιος σε μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις.Η λέξη "βάλτωμα"δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Είμαστε σε μια μεταβατική φάση και ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο ορατό αποτέλεσμα σε αυτό το ζήτημα".
Αυτά υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνελευσης της Lamda Development ο πρόεδρος της εταιρείας και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε πως αυτή την περίοδο "κάνουμε τις μελέτες που πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους φορείς όταν μας ζητηθούν. Περιμένουμε να επικοινωνήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχουμε κάτι επίσημο που να μας κάνει να πιστεύουμε πως η επένδυση έχει βαλτώσει.
Για την πρόσφατη υπόθεση με το αίτημα αξιοποίησης 12 στρεμμάτων στο πλαίσιο σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, είπε πως "δεν έχει γίνει επισημη τοποθέτηση για το θέμα και όταν γίνει θα το σχολιάσουμε".
Για τις αλλαγές που ζητούν ορισμένοι φορείς στο Master Plan που κατέθeσε η εταιρεία στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως "η εταιρεία είχε την τεχνογνωσία να καθήσει με διεθνείς ομίλους συμβούλων ώστε να αναπτύξει το Στρατηγικό Σχέδιο για το Ελληνικό. Φτιάξαμε κάτι μετά από 16 μήνες ώστε να είναι αρχιτεκτονικά άρτιος. Ο άλλος στόχος ήταν να φτιαχθεί μία ανάπτυξη που να συντελέσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και στο τουριστικό ρεύμα. Ολα αυτά αλληλεπιδρούν. Είναι σαν ένα παζλ που αν του πάρεις ένα κομμάτι επηρεάζονται και τα άλλα. Γι αυτό το λόγο οποιαδήποτε προτεινόμενη αλλαγή πρέπει να μελετηθεί βαθιά και αναλυτικά, αν και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις".
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development "έχουν γίνει συζητήσεις και επικοινωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες. Περιμένουμε κάτι επίσημα. Με συνέπεια έχουμε αποφύγει να κάνουμε σχόλια όταν δε έχει γίνει επίσημη συζήτηση. Είμαστε υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος διαφορετικών απόψεων και στεκόμαστε στα γεγονότα. Αυτό είναι ένα έργο που ξεφεύγει από ένα παραδοσιακό ιδιωτικό έργο. Είναι έργο με τεράστια πολλαπλασιαστικά οφέλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα".
Για το νομικό θέμα που τυχόν θα προκύψει σε περίπτωση ακύρωσης του έργου, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως η σύμβαση που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο αφορά την εκπλήρωση από πλευράς δημοσίου συγκεκριμένων πραγμάτων σε δύο χρόνια". Ωστόσο θέση της εταιρείας είναι να μη μπει σε συζήτηση για τα νομικά θέματα γιατί θεωρεί πως "για να προχωρήσει η επέδυση με υγιή τρόπο πρέπει να όλοι οι φορείς να βρουν την κατάλληλη λύση με συναινετικό τρόπο". "Σαφώς από τη σύμβαση προκύπτουν νομικά δικαιώματα αλλά δε θέλουμε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα" ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της εισηγμένης.
Η σημερινή συνέλευση ενέκρινε και την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστού 10% και ανώτατη τιμή τα 10 ευρώ.