Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eυρωπαϊκή Πίστη: Στις 22/3 η γ.σ. για ΑΜΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eυρωπαϊκής Πίστης θα προτείνει στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Μαρτίου 2007 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 18.626.097,28 με καταβολή μετρητών και έκδοση 8.315.222 κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση στην Τράπεζα Πειραιώς με τιμή διάθεσης 2,24 ευρώ ανά μετοχή με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Eυρωπαϊκή Πίστη: Στις 22/3 η γ.σ. για ΑΜΚ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eυρωπαϊκής Πίστης θα προτείνει στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Μαρτίου 2007 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 18.626.097,28 με καταβολή μετρητών και έκδοση 8.315.222 κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση στην Τράπεζα Πειραιώς με τιμή διάθεσης 2,24 ευρώ ανά μετοχή με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Οι λόγοι που οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο στην ανωτέρω πρόταση προς την Γενική Συνέλευση είναι οι εξής:

1. Η ανάπτυξη της εταιρίας και η κατάκτηση των εξαιρετικών οικονομικών μεγεθών της, υπήρξαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και χρηστής διαχείρισης 29 ετών, που εξακολουθούν να υφίστανται και θα παραμείνουν παράγοντες πρώτης προτεραιότητας στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Από τα μέσα που διέθεσε η εταιρία έλειψε καθ΄ όλη την διάρκεια ζωής της, ο ισχυρός φορέας/συνέταιρος, ο οποίος διέθετε κεφάλαια, δίκτυο διανομής, εκτεταμένο πελατολόγιο και ισχυρή θέληση να συμπράξει στην ανάπτυξη της εταιρίας ώστε να καταστεί μια ισχυρή δύναμη στο χώρο της που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

2. Από την άλλη, ο χώρος των ασφαλίσεων είναι ο περισσότερα υποσχόμενος επιχειρηματικός χώρος σε ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας στο μέλλον, λόγω της σοβαρής υπασφάλισης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας (τα ασφάλιστρα καλύπτουν μόλις το 2,2 του ΑΕΠ είναι 8,8 μ.ο. της Ε.Ε.) της συρρίκνωσης του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και της αναδείξεως του ασφαλιστικού ως μείζονος προβλήματος πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού, της εκκαθάρισης της αγοράς από τις αφερέγγυες εταιρίες, της εισόδου στη ελληνική αγορά νέων ισχυρών ”παικτών” στον χώρο την ασφαλειών, της ανάπτυξης του Bankassurance κ.α. πολλών.

3. Οι απαιτήσεις των πελατών για ηυξημένης ποιότητας αλλά και εκτάσεως παρεχόμενες υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, από εκτεταμένα, καλά εκπαιδευμένα και αξιόπιστα δίκτυα διανομής, προβάλλουν καθημερινά περισσότερο επιτακτικές.

4. Η ενίσχυση της ήδη εγνωσμένης φερεγγυότητας της εταιρίας, λόγω και του solvency II, του αυξημένου ανταγωνισμού αλλά και της αυξήσεως του κύκλου εργασιών λόγω της προβλεπόμενης συρρίκνωσης του αριθμού των ασφαλιστικών εταιριών στο προσεχές μέλλον, αποτελεί κίνδυνο που πρέπει να εξαλειφθεί και ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί.

5. Η διασφάλιση των μακροχρόνιων συμφερόντων των ασφαλισμένων της εταιρίας των εργαζομένων και των μετόχων, επιβάλλεται να θωρακιστούν μέσω ισχυρών νομικών σχημάτων και όχι μόνο μέσω φυσικών προσώπων.

Η είσοδος στην εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς, μιας εκ των μεγαλυτέρων στην Ελλάδα με διεθνή, διαρκώς διευρυνόμενη παρουσία, που παρέχει ολόκληρο το φάσμα των χρηματοπιστωτικών και πολλών άλλων υπηρεσιών, με εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων και εκτεταμένο πελατολόγιο, αποτελεί επιλογή που απαντά θετικά σε όλους τους προηγούμενους λόγους, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη ότι η Τράπεζα προτείνει αυτή την συμμετοχή μετά από 2ετή συνεργασία γνωριμίας και με σαφή γνώση των αρχών και των αξιών πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η εταιρία όπως η εντιμότητα, η συνέπεια, η φιλεργατικότητα και η χρηστή διαχείριση που αποτελούν και δικές της αρχές.

Η Διοίκηση της Τράπεζας εμπιστεύτηκε το management της εταιρίας και αποφάσισε την συμμετοχή της και η Γενική Συνέλευση της εταιρίας με την απαιτούμενη πλειοψηφία καλείται να ανταποδώσει στην Τράπεζα αυτήν την εμπιστοσύνη υπερψηφίζοντας την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων:

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρίας, προκειμένου να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, στην Ν. Ευρώπη και αλλαχού καθώς και για την εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεών της όπως ενδεικτικά για οφειλές leasing & υπόλοιπο ομολογιακού δανείου.

Η έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν στο νέο μέτοχο με ιδιωτική τοποθέτηση προτείνεται να διατεθούν στην τιμή των 2,24 ευρώ. Για τον υπολογισμό της τιμής ελήφθη υπόψη η συμπεριφορά της μετοχής του τελευταίου τριμήνου πριν το κλείσιμο της μετοχής στην χρηματιστηριακή τιμή των 2,24 ευρώ την 8/12/2006 οπότε γνωστοποιήθηκε η συμφωνία, η οποία και συμφωνήθηκε.

Η τιμή η οποία προτείνεται για την έκδοση των ως άνω μετοχών είναι σχεδόν διπλάσια από την λογιστική αξία της μετοχής όπως προσδιορίσθηκε στις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2006 που συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Δ.Λ.Π.

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, οι οποίοι κατέχουν πάνω από 5% του μετοχικού κεφαλαίου της και ταυτόχρονα συμμετέχουν στη Διοίκηση της εταιρίας, αναμένεται να δηλώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με τη διατήρηση ή μη του ποσοστού που κατέχουν κατά την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα αποφασίσει τη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v