Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Κεφαλαιακή ενίσχυση 120 εκατ. από το 13,46% της ΕΥΠΡΟ

Ολοκληρώνει το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης η Eurobank με την πώληση του 13,4% της ΕΥΠΡΟ. Σε δυο ξένους επενδυτές πήγαν οι μετοχές. Υφιστάμενος μέτοχος ο ένας, αμοιβαίo κεφάλαιo μεγάλου οργανισμού ο δεύτερος.

Eurobank: Κεφαλαιακή ενίσχυση 120 εκατ. από το 13,46% της ΕΥΠΡΟ

Κατά 120 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει την κεφαλαιακή της επάρκεια η Eurobank μετά την επιτυχή διάθεση σε δυο ξένους θεσμικούς επενδυτές του 13,46% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties

Όπως έχει γράψει η στήλη ΧΑΜ, η Eurobank είχε ολοκληρώσει τις προηγούμενες ημέρες την προεργασία για τη διάθεση ποσοστού της τάξης του 13 – 14% της Eurobank Properties, ώστε το ποσοστό της να πέσει στο 20%, όπως επιβάλει το πλάνο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η διάθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω δυο πακέτων τα οποία αποκτήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα Capital και Wellington funds τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον μακροπροθέσμων χαρτοφυλακίων παγκοσμίως.

To Wellington που απέκτησε το πακέτο των 9,75 εκατομμυρίων μετοχών είναι ήδη μέτοχος της Eurobank Properties και ως εκ τούτου μετά την απόκτηση του πακέτου θα υποχρεωθεί να γνωστοποιήσει τη μεταβολή της μετοχικής του θέσης.

Το Capital είναι αμοιβαίo κεφάλαιo μεγάλου ξένου επενδυτικού οργανισμού που συμμετέχει μεταξύ άλλων και στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

Το γεγονός ότι η συναλλαγή διενεργήθηκε στα 8,75 ευρώ ανά μετοχή με premium δηλαδή σε σχέση με την καθαρή εσωτερική αξία της ΕΥΠΡΟ η οποία κυμαίνεται στα 8,28 – 8,30 ευρώ ανά μετοχή καθώς και η ποιότητα των αγοραστών αποτυπώνει το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά assets και ειδικότερα για τη Eurobank Properties στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν πλέον υχηρά ονόματα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας (Fairfax, Fidelity, Wellington).

Για την Eurobank η πώληση του 13,46% της Eurobank Properties απελευθερώνει κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ για την τράπεζα, η οποία έτσι ολοκληρώνει με επιτυχία το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης με το βασικό σενάριο της πρόσφατης αύξησης προσημείωσης που διενήργησε η τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank με το βασικό σενάριο είχαν υπολογιστεί 2,95 δισ. εκ των οποίων τα 2,86 καλύφθηκαν μέσω της αύξησης κεφαλαίου και τα 120 εκατ. μέσω της πώλησης του 13,46% της ΕΥΠΡΟ. Το ποσοστό της Eurobank στην Properties υποχωρεί πλέον στο 20%, η τράπεζα όμως βάση της συμφωνίας μετόχων με την Fairfax θα συνεχίσει να έχει για μερικά χρόνια ακόμα το μάνατζμεντ της ΑΕΕΑΠ και επομένως να την ενοποιεί.

Η ανακοίνωση της Eurobank για τα δύο πακέτα

Η Eurobank Ergasias ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε θεσμικούς επενδυτές με προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτα) συνολικά 13.636.848 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Eurobank Properties, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 13,5% του μετοχικού κεφαλαίου της
Eurobank Properties.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην τιμή των 8,75 ευρώ  ανά μετοχή. Κατόπιν των προαναφερόμενων συναλλαγών η Eurobank εξακολουθεί να κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v