Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Το Ενημερωτικό για την ΑΜΚ

Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Σύμβουλος έκδοσης είναι η Lazard Freres Banque και η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ. Το χρονοδιάγραμμα.

Πειραιώς: Το Ενημερωτικό για την ΑΜΚ

Χωρίς την ανάγκη αναδοχής τυχόν αδιάθετων μετοχών και με στόχο την εξασφάλιση από ιδιώτες 163,5 εκατ. ευρώ ώστε να μην εκδοθούν Cocos, ξεκινά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η Τράπεζα έχει ήδη εξασφαλίσει: α) ποσό 170 εκατ. ευρώ μέσω συμβατικής υποχρέωσης της Societe Generale και β) 400 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία εξαγοράς της Millennium και τη συμμετοχή της BCP για στην αύξηση της Πειραιώς.

Σήμερα ως γνωστόν είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τον υφιστάμενο αριθμό μετοχών και με το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση. Με βάση το σημερινό κλείσιμο, θα αποκοπεί το δικαίωμα, ενώ ταυτόχρονα από αύριο Τετάρτη και ως την Δευτέρα 10 Ιουνίου αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της μετοχής προκειμένου να ολοκληρωθεί το reverse split σε αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλαιές.

Η μετοχή της Πειραιώς θα επιστρέψει σε διαπραγμάτευση την Τρίτη 11 Ιουνίου με αναπροσαρμοσμένο αριθμό μετοχών και προσαρμοσμένη τιμή μετά την αποκοπή του δικαιώματος. Την ίδια ημέρα ξεκινά και η διαπραγμάτευση του δικαιώματος. Το δικαίωμα θα είναι διαπραγματεύσιμο έως την Τρίτη 18 Ιουνίου και η λήξη περιόδου άσκησης δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής λήγει την Τρίτη 25 Ιουνίου οπότε και η αύξηση ολοκληρώνεται.

Σύμβουλος έκδοσης είναι η Lazard Freres Banque και η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ. Ρητώς αναφέρεται ότι στα πλαίσια της παρούσας Δημόσιας Προσφοράς η Lazard ενεργεί αποκλειστικά ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και δεν παρέχει καμία επενδυτική υπηρεσία αναδοχής ή τοποθέτησης σε αντίθεση με την περίπτωση της Alpha Bank όπου υπήρχε εγγύηση κάλυψης.

*Το πλήρες κείμενο του ενημερωτικού δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v