Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία Αικατερινάρη για τις ιδιωτικοποιήσεις

Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται θετικά και το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε ότι τα τιμήματα που προσφέρονται και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κινούνται αυξητικά, τόνισε η επικεφαλής του υπερταμείου.

Αισιοδοξία Αικατερινάρη για τις ιδιωτικοποιήσεις

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων εξέφρασε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist η επικεφαλής του υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη.

Όπως είπε, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται θετικά και το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε ότι τα τιμήματα που προσφέρονται και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κινούνται αυξητικά.

Η ίδια επεσήμανε ότι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το υπερταμείο είναι να μετατρέψει τις ΔΕΚΟ σε σύγχρονες επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και συγκεκριμένα σαν ανώνυμες εταιρίες, ενώ με ένα σύγχρονο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης θα επιτευχθεί ο στόχος για προσέλκυση επενδυτών στη χώρα.

Σύμφωνα με την κ. Αικατερινάρη, είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας στις ΔΕΚΟ και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλουν τόσο οι ίδιες οι επιχειρήσεις όσο και η κυβέρνηση και το σύνολο της κοινωνίας. Η ίδια ανέφερε ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το στρατηγικό σχέδιο του υπερταμείου, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Τόνισε δε ότι οι ΔΕΚΟ θα πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον κοινωνικό τους ρόλο, ωστόσο οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχουν θα πρέπει να κοστολογούνται και σαφώς να αποζημιώνονται.

Από το ίδιο βήμα, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης σημείωσε ότι το κλίμα έχει αλλάξει πλέον στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων και του τουρισμού. Τόνισε ότι η χώρα κάνει μια σαφή στροφή για την ένταξή της στις ανεπτυγμένες πλέον χώρες, κάτι που με σαφήνεια αποτυπώνεται στο αναπτυξιακό σχέδιο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και πέραν από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v